DUBAI, ožujak 2023
Mare Bačić
Upravo smo se vratili iz predivnog Dubaia. Iako je planiran odlazak i u Abu Dhabi, na kraju smo ostali samo u Dubaiu, jer jednostavno ima toliko toga sto je super za vidjeti.
Isli smo direkt iz Budimpeste Emiratesom 19.03. – 25.03., let traje 5 sati.
Jaksa (1godina i 8 mjeseci) je super podnio let, bez ikakvih dodatnih zabavljackih rekvizita, skakanje po sjedalu, setanje po avionu i igranje sigurnosnim pojasem i ovaj put je bilo dovoljno.
Bili smo na dosta lokacija, jedne od njih Dubai frame, Burj Khalifa i The Palm view, vidikovci koji oduzimaju dah, ali oduzimaju i koristenje djecjih kolica, na sve tri lokacije smo morali ostaviti kolica u predvorju. Tako da ako npr beba zaspe bas u tom trenutku, morate je vaditi vani, malo zeznuto al’ Boze moj🫣.
U starom dijelu Dubai, Deira obisli smo tradicionalne trznice tzv soukove, tamo je atmosfera kao da ste npr. u Maroku, svi vam pokusavaju prodati nesto a cjenkanje traje po pola sata. Tu smo imali priliku razgledavati i ‘fejk’ torbice, Rolexe, naocale, tenisice itd., naravno da smo nesto i kupili.
U Bur Dubai, koji je takodjer stari dio grada, dosli smo iz Deira tradicionalnim brodicem Abra za svega 1 AED.
Dubai Mall je prica za sebe, tu se moze provesti 3 dana ako zelite, ogroman, pun ljudi, restorana, a ispred su poznate fontane koje od 18:30 plesu u ritmu glazbe svakih pola sata. Od 18:30 krece pravi spektakl, na ovoj lokaciji je uvijek bilo najvise ljudi, mi smo fontane isli gledati cak tri veceri.
Za Burj Khalifu je potrebno kupiti karte bar tjedan dana prije, inace necete moci uci, sigurno. Mi smo gresku napravili sa Museum of the future, za koji je takodjer bilo potrebno kupiti karte prije, ali to nismo znali, pa smo ‘poljubili vrata’. A bas taj dan je tamo Novak Djokovic imao konfernciju, iako nismo imali priliku uci u sam muzej, on je i s vanjske strane zanimljiv, arhitektonsko cudo.
Dubai Marina, predivna, ogromna kao i sve ali pomalo pusta, toliko je velika da prevelika koncentracija ljudi nije moguca.
Od plaza smo isli na JBR plazu, u blizini Dubai Marine, tamo je bas živo i stvarno je zanimljiva, prepuna restoranima, ducanima, ljudima. Jaksa je cak imao priliku viditi deve, pa ih je spominjao iduca tri dana, konstantno. Druga plaza na kojoj smo bili je Palm west beach na Palmi, s nje se pruza prekrasan pogled na grad.
Osim the Palm viewa, osobno najlipseg vidikovca u Dubaiu, na palmi smo isli jos do Atlantisa tj akvarija, koji nije bog zna sto, samo jedan dio je stvarno wow jer je ogroman, ostalo nista spektakularno. Ali Jaksi je to naravno bilo najbolje.
Temperatura nam je bila prva 3 dana do nekih 32 stupnja a ostalo oko cca 26 -28, taman.
Po gradu smo se kretali samo s taxijem koji i nije toliko skup, Uber je dosta skuplji u odnosu na bas Dubai taxi.
Ono sto je najvise odusevilo je organizranost grada, apsolutna cistoca, niti jedan papir, opusak, grafit nismo vidili. Jaksa se slobodno valjao po podu i dalje nije bio prljav.
Dubai, 10/10.
Imate pitanja? OVDJE
Više o Dubaju – KLIK  KLIK 

Ako volite pratite naše ideje i sviđaju vam se možete ih slobodno dijeliti međju svojim prijateljima uz link na naše stranice, a nas podržati u radu s kojom kavom;-)

DONIRAJ KAVU.

 
Similar Posts