Vodimo vas ovog puta u Pleternicu!

Pleternica je grad smješten u Požeško-slavonskoj županiji, poznat po svojoj bogatoj povijesti i kulturnoj baštini. Razlog je to što baš u Pleternici možete posjetiti dva odlična interpretacijska centra!

Interpretacijski centar Muzej bećarca i Interpretacijski centar Terra Panonica

Interpretacijski centar Muzej bećarca

Interpretacijski centar Muzej bećarca prikazuje bećarac kroz autentične baštinike, originalne predmete i suvremenu tehnologiju. Suvremena tehnologija pruža jedinstvenu interakciju i omogućuje da bećarac doživite na nov i dinamičan način.

Muzej je posvećen čuvanju i promoviranju jedinstvenog kulturnog fenomena – bećarca koji je ponos Slavonije, Baranje i Srijema, a vodi vas kroz sve životne dionice zamišljenog pojedinca. Srce Muzeja bećarca su ljudi: bez ljudi nema bećarca, stoga kroz jedinstveni izložbeni postav upoznajte šarenilo zvukova, boja, mirisa i postanite dijelom naše bećarske zajednice.

Pozivaju vas na jedinstveno putovanje kroz stihove bećarca, mjesto gdje se povezuje kultura, umjetnost i tehnologija u cjelinu koja će vas očarati! Uvjet je dobra volja i otvoren um!

Dok smo živi i dok će nas biti,
bećarluk se mora nastaviti!

 

Interpretacijski centar Terra Panonica

Interpretacijski centar Terra Panonica polazišna je točka za sve ljubitelje prirode koja svoj potencijal temelji na velikoj bioraznolikosti biljnih i životinjskih vrsta i nalazištima fosila Panonskog mora starih preko 24 milijuna godina. Centar vas poziva na nezaboravno putovanje u prošlost gdje ćete se poput pravih istraživača upoznati sa pričama drevnih, ali i sadašnjih vrsta biljaka i životinja Pleternice i Požeško – slavonske županije.

U stalnoj izložbi kreativnih ilustracija i diorama šest tematskih cjelina upoznat ćete bića koja plivaju, gmižu, pjevaju, love i lete uz pomoć tablet računala.

Uz iskustvo virtualne stvarnosti u sekundama ćete biti preneseni u prošlost i zaronit ćete do samog dna Panonskog mora. Ovo iskustvo nikad nećete zaboraviti.

U multimedijalnoj dvorani možete uživati u petnaestominutnom animiranom filmu “Tajno blago Panonije”.

Za sve vlasnike PutoKlinci Family Card-a oba Interpretaciska centra odobravaju POPUST od 20% na obiteljske ulaznice (dvije odrasle osobe i dvoje ili više djece). Karticu morate dati na uvid na blagajni pojedinog Centra.

Vjerujemo kako ćete stvarno uživati u Pleternici i u njihovim vrlo interesantnim Interpretacijskim centrima!

Otkrijte još zanimljivih lokacija na našoj INTERAKTIVNOJ KARTI !

 

 

 
Similar Posts