Đurđevački Pijesci su zaštićeno botaničko područje, osebujnog staništa s velikim brojem endemičkih vrsta, jedinstvene flore i faune, te vidljivim oblicima pješčanih dina. Površinom zauzimaju oko 20 hektara i dio toga je proglašen posebnim geografsko-botaničkim rezervatom kao lako prepoznatljivim i jedinstvenim staništem u Hrvatskoj, a s namjerom očuvanja osebujnosti vegetacije, gdje su se u uvjetima života na pijesku mogle razviti i prilagoditi samo određene biljne vrste. Uz endemske vrste su vidljivi i ostatci pješčanih dina.

   
Nama je ova suradnja  toliko fenomenalna da ne znamo odakle započeti!
Iskreno, ugodno smo ostali iznenađeni kada smo vidjeli što sve nudi Đurđevac – Grad Picoka!! 🐓
Fenomen pijeska u tom kraju je začuđujuć i svakako ga treba otkriti te posjetiti!
Mi Vas vodimo na sljedeće lokacije:

Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci

Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci na multimedijalan način posjetiteljima prezentira sve posebnosti pustinjskog krajolika i bogatstvo raznolikosti životinjskog i biljnog svijeta koji živi na pijescima i to neovisno o godišnjem dobu i vremenskim uvjetima.

Muzej Grada Đurđevca

Muzej se nalazi u utvrdi Stari grad, spomeniku kulture Republike Hrvatske. Uz nju je vezana „Legenda o Picokima“ usmena predaja temeljena na povijesnom događaju iz vremena turskih osvajanja u 16. st.

Hrvatska Sahara ZOO

Hrvatska Sahara sa svojim mini životinjskim parkom (uz poznate deve ovdje se nalaze i ljame, patuljaste koze, ovce, konji, magarci..) prava je turistička atrakcija koja svakodnevno privlači mnoge posjetitelja iz cijele Hrvatske. Deve su ovdje stigle 2016. godine i to jednogrbi mužjak i dvogrba ženka sa svojim mladunčetom, a godinu nakon još jedan mužjak.

   

Nakon šetnje Đurđevcom, odmor možete potražiti u Hotelu Picok****

Smještajni kapacitet hotela je 200 kreveta, odnosno 74 dvokrevetne sobe, 4 apartmana i dvije posebno uređene sobe za osobe sa invaliditetom.  Sve sobe su klimatizirane opremljene TV i satelitskim prijemnikom, telefonom s direktnom linijom, wirelless internetom, sefom i mini barom s bogatom ponudom pića. Kupaonice su opremljene tuš kabinama ili kadama, sušilom za kosu, ogrtačem za wellness i papučama. Dodatna ponuda hotela su bazen i jacuzzi, SPA relax zona – finska, parna i infracrvena sauna te mnogi tretmani u Wellness centru.

Pogodnosti koje ostvarujete uz PutoKlinci Family Card :

 

  •  Muzej Grada ĐurđevcaPROMO cijena ulaznice-> 4€ po osobi koja vrijedi za 3 sadržaja u Muzeju: inozemnu izložbu “LIGHTS OF THE MOULIN ROUGE” (umjetnika Henri de Toulouse – Lautrec), aktualne izložbe i Interpretacijski centar Picokijade 
  •  Hrvatska Sahara ZOO ulaznice djeca umjesto 2€→ 1,4€ / odrasli umjesto 3,4€ → 2,7€
Vjerujemo kako smo zajedno s partnerima složili super ponudu za obilazak Đurđevca zato Vam svakako preporučamo da ju iskoristite!!
Uživajte u Đurđevcu!
Kako je mama Ivana provela dan u Đurđevcu sa svojom obitelji pogledajte na linku: Izlet u Đurđevac

 

*Fotografije ustupljene od strane svih partnera.

 
Similar Posts