Zaronite ispod površine!

Posjetite jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj…. AQUATIKA – Slatkovodni akvarij Karlovac

   

Karlovački slatkovodni akvarij smješten je uz desnu obalu rijeke Korane. Izložbeni postav akvarija je prikaz flore i faune hrvatskih rijeka i njihovih ekosustava, geološke prošlosti te tradicijske kulture i povijesti porječja četiriju karlovačkih rijeka. Postav prikazuje tok krške rijeke – riječnu floru, faunu i njezinu bioraznolikost. 
 
AQUATIKA svakom posjetitelju pruža jedinstven doživljaj podvodnog svijeta koji nam se tek naizgled čini dobro poznatim.
Posjetitelji mogu ra­zgledati bogatstvo života u rijekama i jezerima, odnosno primjerke više od stotinu slatkovodnih ribljih vrsta, od čega 40-tak endemskih.
Kako bi dobili sliku kako akvarij izgleda nama je baš fora što su osmislili VIRTUALNU ŠETNJU! Tako možete istražiti okruženje, ali i samu unutrašnjost akvarija iz naslonjača svog doma.
Iako… mišljenja smo da u živo je doživljaj puno, puno bolji! 😉
Šetnica oko akvarija i uz Koranu je stvarno predivna. Odlična je to ideja za izlet s obitelji gdje ćete upoznati svijet rijeka, ali i uživati u prirodi i igralištima koji okružuju akvarij.
U sklopu akvarija je i suvenirnica s uvijek zanimljivim artiklima, uglavnom ručno rađenih od lokalnih obrtnika. Nasuprot akvarija, na trgu ispred ulaza nalazi se i caffe bar u kojem na miru možete popiti kavu ili sok dok se Vaša djeca igraju s pokojom igračkom unutar objekta ili trčkaraju po trgu.

Pogodnost za sve vlasnike PutoKlinci Family Card-a

 POPUST od 10% na cijene ulaznica!

Posjetite ih i uronite u jedinstven svijet slatkovodnog akvarija! 
 
Similar Posts