Svetlana Tomičić Husnjak

#golte

22.-24.06.2024. Produženi vikend jedne mame s 2 svojih klinaca (5, 3) i 2 nećaka (14, 12).

Pogled

Malo je duži post, ali dok sam tražila po grupi, nisam baš naišla na puno info pa evo da podijelim naše iskustvo.

Smještaj smo imali rezerviran na Goltama od subote do ponedjeljka, apartmani odmah iznad Hotela Montis, s pogledom i izlazom na ski stazu, odnosno, ljeti, na planinarske kružne staze po Goltama.

Krenuli smo ujutro autom iz Varaždina. Prvo stajanje bilo je Velenjsko jezero gdje sam se iznenadila koliko sadržaja je ponuđeno – kamp, kafići, kupanje, skakaonica, vodeni napuhanac, vodeni tobogan, lunapark, obicni napuhanci, uglavnom klinci nisu znali od čega početi.


Poslije podne krenuli smo prema Mozirju i apartmanu. Plan je bio posjetiti i Mozirski gaj, ali djeca su bila iscrpljena pa smo to preskočili. Ljeti se do hotela može autom, ali je cesta na dijelovima uska i makadamska, pa da idemo ponovo, vjerojatno bih se odlučila auto ostaviti kod žičare i žičarom do gore, ionako nam auto nije trebao, a klincima bi bila zanimljiva vožnja žičarom. Apartman nam je bio super opremljen, dočekala nas košara s hranom za doručak, ručali smo u Mozirskoj koči, za večeru pripremali nešt lagano što smo donijeli sa sobom.

Prvi dan navečer kratko smo prošetali da vidimo čega ima, klincima zapelo za oko veliko dječje igralište uz sam hotel. Desno od hotela smješteni su trampolini i adrenalinski park.

Drugo jutro, nakon doručka, izašli smo u šetnju i vratili se tek poslije podne. Nažalost, sedežnica koja vodi prema umjetnom jezeru nije taj dan radila jer je vrijeme bilo lošije, cca 10ak stupnjeva niža temperatura nego dan ranije, s time da je prognoza predviđala mogućnost kiše.

Krenuli smo planinarit, a kojom god stazom krenete, načelno sve vode natrag do ishodišne točke. Staze su kružne i može se kombinirat dužina koja odgovara situaciji. Mi smo krenuli od hotela do vrha Medvedjak, spustili se do umjetnog jezera, po stazi Trije ploti do Starih stani i onda kroz šumu do Mozirske koče i natrag do hotela. Sve ukupno cca 6 km, načelno lagana planinarska staza, ali bravo za klince od 3 i 5 godina. Prošetali smo i Alpskim vrtom, a poslije je opet na rasporedu bilo igralište i trampolini (1h = 10 eur po djetetu), s time da smo adrenalinski park preskočili zbog najmanjih.

Treći dan, nakon izlaska iz apartmana uputili smo se do Jame Pekel, cijena za odrasle 14 eur, djeca od 4 g pa na dalje 8 eur. Svaka 2 h ide vođena tura (slo ili eng) koja traje cca 45 min i to je jedini način da se vidi jama. Do jame vodi uređena šetnjica, sama jama je fora, a vani je opet bilo igralište s “mini zipom” koje se nije plaćalo. Kako je bio ponedjeljak, bili smo mi i jos jedna obitelj, pa su klinci imali “zip” samo za sebe.

Na putu prema Varaždinu stali smo i u Termama Ptuj, s time da nismo znali da se vanjski tobogani zatvaraju u 17h pa je to klincima bilo razočaranje, a na onaj jedini unutarnji tobogan nisu puštali jer su “neki tinejđeri radili nered”. Sve u svemu vrlo raznolik i aktivan vikend. U nastavku evo i slikice.

Za više info te fotografija KLIK

Kako je na Golteh zimi provjerite na KLIK

 
Similar Posts