NAJLJEPŠA DJEČJA IGRALIŠTA U HRVATSKOJ

Zajedno sa Suzanne iz Djetelina.hr obišli smo Hrvatsku i napravili za vas ovaj vodič 7 najljepših dječjih igrališta u Hrvatskoj”, idealnih za svakodnevnu igru mališana na otvorenom. Odabrali smo ih zbog posebnih karakteristika od opremljenosti modernom opremom, sigurnosti, prilagođenosti raznim uzrastima, do izvanrednih lokacija. Svako je dizajnirano za poticanje fizičke aktivnosti i socijalne interakcije te će djeci pružiti ne samo zabavu, već i priliku za rast i učenje kroz igru. Pogledajte što smo odabrali i ne propustite pronaći savršeno mjesto za djecu diljem Hrvatske.

djecja igralista u hrvatskoj

Igrališta na Bundeku u Zagrebu

 

Na južnoj obali rijeke Save u Zagrebačkom kvartu Novi Zagreb – istok smjestilo se popularno izletište – Bundek koje se sastoji od malog i velikog jezera te velikog parka. Malo jezero privlači ljubitelje prirode jer ima puno ptica i žaba, a u velikom jezeru se može plivati te uživati na uređenoj plaži. Za najmlađe svakako su najinteresantnija tri najbolja igrališta u Zagrebu smještena unutar parka.

Najpoznatije je veliko igralište kod ulaza u park koje nudi razne sadržaje poput pet velikih dvoraca za penjanje, veliku piramidu za penjanje, ljuljačku za pet osoba, veliki labirint, dvije penjalice, ogromni vrtuljak, razne ljuljačke i ležaljke, zid za penjanje, te stazicu s raznim podlogama za razvoj osjetila. Posjeduje brojne klupe za sjedenje, a većina sprava je postavljena u hladu, što omogućava ugodnu igru cijeli dan čak i tijekom ljeta.

Sjeverno od malog jezera nalazi se manje igralište posebno prilagođeno za najmlađe posjetitelje koje sadrži niz sprava za poticanje razvoja motoričkih vještina. Među njima se ističu ljuljačka s posebno dugačkim sajlama, dvije drvene penjalice (brod i lokomotiva), te različiti tobogani i njihaljke. Tu su i klackalica, kamen za penjanje, sprave za skakanje, tobogani i njihaljke. Cijelo je zbog sigurnosti posuto pijeskom. Za roditelje postavljene su klupice za sjedenje, a izvrsno je što je veliki dio igrališta smješten u hladu.

Sjeverno-istočno od velikog jezera, uz savski nasip, uređeno je ograđeno igralište namijenjeno djeci s motoričkim poremećajima. Ono je potpuno prilagođeno djeci koja koriste invalidska kolica, čime se omogućava inkluzivna igra i zabava. Sadrži spravu za penjanje s rampom prilagođenom za pristup kolica, ljuljačku na koju se mogu smjestiti kolica, te vrtuljak dizajniran tako da je dostupan i siguran za korištenje u kolicima. Iako ima klupice i prostrano je napominjemo da nema hladovine. 

Bundek ima dva kafića ali nisu smještena u blizini igrališta. Domaćin je brojnim kulturnim i zabavnim događajima kao što su Floraart, Bundekfest i povremeni lunapark, što ga čini savršenim mjestom za obiteljski izlazak u prirodu.

djecja igralista u hrvatskoj

Dječje igralište u ulici Ante Starčevića u Vinkovcima

Dječje igralište u ulici Ante Starčevića u Vinkovcima postavljeno je 2018. godine u sklopu projekta “Zajedno u igri” a financirano je iz fondova Europske unije.


Ovaj moderno opremljeni park nudi širok spektar aktivnosti koje su prilagođene djeci od beba do dvanaestogodišnjaka te je u cijelosti prilagođeno djeci s poteškoćama u razvoju. Od sadržaja uključuje ljuljačke, specijalno dizajniranu ljuljačku za bebe, veliku stazu za balansiranje, kao i impozantan dvorac za penjanje s toboganom.

Također, park nudi različite sprave za penjanje, vrtuljak i klackalicu, što omogućava djeci sigurno i stimulativno okruženje za igru. Cijeli teren igrališta prekriven je mekanom podlogom koja povećava sigurnost djece prilikom igre, smanjujući rizik od ozljeda. Za odrasle, park nudi brojne klupice i stolove smještene u hladovini drvoreda, omogućavajući im da uživaju dok promatraju svoju djecu kako se igraju. Ova mjesta za sjedenje također pružaju priliku za druženje i opuštanje u prirodnom ambijentu.


Park Ante Starčević postao je važna točka za druženje lokalne zajednice, gdje obitelji mogu provesti kvalitetno vrijeme zajedno, uživajući u aktivnostima na otvorenom.

https://www.putoklinci.com/najljepsa-djecja-igralista-u-hrvatskoj/

Dječje igralište kod ŠC Višnjik u Zadru

Dječje igralište kod ŠC Višnjik u Zadru pruža iznimno bogato i raznovrsno iskustvo za djecu do deset godina. Smješteno na impresivnih 6.500 kvadratnih metara, okruženo borovom šumom i trim-stazom, idealno je mjesto za igranje i razvoj djece. 

U ponudi je pet kompleta igrališta s različitim dodacima poput mostova, mreža, tobogana, tunela, šipki za penjanje ili zidova za penjanje. Jedan od kompleta dizajniran je u obliku gusarskog broda, što dodatno potiče maštu i kreativnost. Osim toga opremljeno je raznim spravama za djecu poput ljuljački, vrtuljaka, njihalica s oprugama, klackalica, i penjalica, greda, tobogana te piramida od mreže.

Dostupne su i sportske aktivnosti s dva mala ograđena košarkaška terena i tri stola za stolni tenis.

Za sigurnost djece opremljeno je antistres podlogama, a za udobnost klupama za sjedenje te klupama za prematanje beba. Budući da ga okružuju borova stabla ima napretek hladovine. Pogodan je i za noćne posjete jer je cijelo opremljeno rasvjetom. Pored dječjeg igrališta smješten je i poligon za pse pa je odlično mjesto za obitelji s kućnim ljubimcem. 

ŠC Višnjik također pruža razne druge rekreativne i sportske mogućnosti. Postoje razni sportski objekti i tereni koji su dostupni za najam klubovima i pojedincima, a posebice su zanimljivi za obitelji i djecu zbog široke ponude edukativnih i sportskih programa. Ovo igralište i sportski centar Višnjik stoga predstavljaju izvrsno mjesto ne samo za sport i rekreaciju, već i za socijalizaciju i zabavu djece svih uzrasta.

https://www.putoklinci.com/najljepsa-djecja-igralista-u-hrvatskoj/

Dječje igralište kraj Ribarske Kolibe u Puli

Dječje igralište na Verudeli u Puli, odabrali smo zbog idiličnog okruženja. Smješteno je u šumici tik do poznatog restorana Ribarska Koliba a u neposrednoj blizini Jadranskog mora. 

Ovo igralište pruža savršenu kombinaciju igre i opuštanja kako za djecu tako i za mame i tate. Projektirano je s posebnom pažnjom na sigurnost s mekanim podlogama.

Nudi raznovrsne sadržaje koji su prilagođeni djeci svih uzrasta, uključujući tobogane, ljuljačke i druge spravice. Centralno igralište je konstruirano od tri kule povezane mostićima s četiri tobogana i dvije cijevi za spuštanje. Da bi dječja radost bila veća sve je obojeno šarenim duginim bojama.

Okruženo je šumom pa je izvrsno mjesto za dječju igru tijekom ljetnih mjeseci i vrućina.
Roditelji mogu uživati u obližnjem restoranu Ribarska Koliba, gledajući svoju djecu kako se igraju, dok istovremeno uživaju u prekrasnom pogledu i ukusnoj lokalnoj kuhinji. Otvoreno je 24 sata dnevno, pružajući fleksibilnost obiteljima da ga posjete u bilo koje vrijeme. 

Park Velika Graba u Sračincu kod Varaždina

Velika Graba je novouređeni park općine Sračinec nadomak Varaždina. Zauzima impresivnih 10.000 kvadrata na kojima nudi sadržaje koji su prilagođeni svim uzrastima i interesima​. To je najveće igralište u Hrvatskoj.

Glavne atrakcije uključuju dva velika igrališta za djecu, koja su dizajnirana za različite uzraste s  mnogo klasičnih sprava za igru i penjanje, tobogane i „Monkey Bars“. Tu je i zid za penjanje te kameni bolder, što omogućuje djeci da razvijaju svoje motoričke sposobnosti u sigurnom okruženju​.

Za sport i rekreaciju, park nudi terene za odbojku na pijesku, badminton, staze za boćanje, stolove za stolni tenis i šah, veliki šah na tlu, fitnes na otvorenom, stijene za penjanje, spinroler, viseću kuglanu  što ga čini savršenim mjestom za aktivan odmor.

Osim toga, park je opremljen i ljetnom pozornicom s amfiteatrom gdje se mogu održavati različiti javni događaji, uključujući predstave i koncerte​.

Postavljene  su i pametne solarne klupe.

U parku su i dvije fontane povezane vodenim tokom koji simbolizira rijeku Dravu, što doprinosi estetskom i relaksirajućem ambijentu. Za udobnost posjetitelja postavljene su natkrite klupice i stolovi, što omogućuje ugodan boravak cijele obitelji​.

S obzirom na bogat sadržaj i široku dostupnost, Velika Graba predstavlja izvrstan primjer kako moderni parkovi mogu unaprijediti kvalitetu života lokalne zajednice te pružiti mjesto za druženje, sport i kulturu. Otvaranje ovog novog igrališta potaklo je aktivnost i socijalizaciju među svim generacijama, čineći ga dragocjenim dodatkom gradu Varaždinu​.

Dječje igralište na Zvončacu u Splitu

Dječje igralište na Zvončacu odabrali smo zbog njegove atraktivne lokacije. Iako udaljen na desetak minuta od centra Splita nalazi se mirnom dijelu Splita, ispod Marjana, u velikom gradskom parku Zvončac. Park je popularno mjesto za odmor i zabavu na svježem zraku poput nogometa i badmintona jer je poznat po svojim zelenim površinama. 

Smješteno je vrlo blizu obale Jadranskog mora, što pruža prekrasan pogled i osvježavajući morski zrak za posjetitelje i korisnike igrališta. Od sadržaja tu su klackalice, karuseli, ljuljačke, penjalice, vrtuljak, grede, tobogani. Posebno su atraktivne penjalice u obliku dinosaura.

Podloga oko sprava je anti-stress koja povećava sigurnost na igralištu, smanjujući rizik od ozljeda prilikom padova. Ostatak igrališta prekriven je pijeskom.

Nedavno je doživjelo temeljitu obnovu koja je značajno poboljšala njegove sadržaje i sigurnost.
Oko igrališta su postavljene klupe za roditelje. Iako je okruženo zelenom površinom i stablima samo igralište ne nalazi se u hladovini. 
Zvončac je popularno odredište centru Splita za obitelji koje žele provoditi vrijeme u prirodi i aktivno se rekreirati ali i mališana iz okolnih gradskih vrtića.

Dječje igralište u Park Franje Tuđmana u Velikoj Gorici

Igralište u Parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici pruža bogat spektar rekreacijskih i zabavnih sadržaja dostupnih posjetiteljima svih uzrasta. Nalazi se u širem zelenom pojasu, omiljenom okupljalištu lokalnog stanovništva koje uživa u šetnjama i opuštanju na svježem zraku.

Opremljeno je modernim i sigurnim igralima koja potiču djecu na aktivnost i igru, uključujući ljuljačke, tobogan, penjalice, mrežu za penjanje, klackalice, vrtuljke, grede a za najmlađe postavljeno je i igralište u pijesku. Uz to, postavljene su i klupe za odmor, što omogućava roditeljima da ugodno prate svoju djecu dok se igraju.

Park također pruža prostor za piknike i druženja, s mnoštvom travnatih površina idealnih za igru na otvorenom. 

Ovdje se organiziraju i različiti događaji i aktivnosti koje dodatno obogaćuju društveni život grada. Svakako treba pohvaliti grad Veliku Goricu što je kroz inicijativu “Jednaki u igri” postavio i  igrala prilagođena djeci s invaliditetom, čime je park postao pristupačniji za djecu s invaliditetom. 

 

 
Similar Posts