Centar za posjetitelje Velike zvijeri u Staroj Sušici mjesto je gdje možete saznati zanimljive činjenice o medvjedu, vuku i risu. Njegov multimedijalni postav, pružajući osjećaj šumskog okružja, spoj je klasičnog i modernog pristupa interpretacije Gorskog kotara, koji kroz mijene godišnjih doba, uvodi posjetitelja u čaroban i skriven svijet velikih zvijeri. Centar se nalazi neposredno uz povijesno zdanje drevnog frankopanskog dvorca u Staroj Sušici – poznatog i kao Harry Potter dvorac u Hrvatskoj 😉 gdje redovno borave mlađi uzrasti djece pohađajući ljetne i zimske „škole u prirodi“.

 

Naši roditelji u grupi Putovanja s djecom su centrom oduševljeni i rado ga preporučuju za posjetu:

Gorski kotar i skoro trogodišnjak 🙂
U petak smo krenuli i prva stanica nam je bila Centar za posjetitelje “Velike zvijeri” u Staroj Sušici i apsolutno sve pohvale! Malcu je sve bilo zanimljivo, od mede u špilji (ušao je, medo je zabrundao i više nije ulazio 😂) do zvukova mede, vuka i risa a boravak na livadi sa srnama pomoću VR naočala mu je bio jako jako zanimljiv 😊 centar je zanimljiv svim uzrastima i sigurno se može zadržati oko sat vremena ako ne i dulje, bila je samo još jedna obitelj uz nas što je bio još jedan plus za slobodno istraživanje.
Ivona Korica
Malo je reći da smo oduševljeni. Radi se o Centru za posjetitelje Velike zvijeri u Ravnoj gori, odmah pored dvorca Stara Sušica (a.k.a. Hogwarts) . Znači fantastično. Centar je relativnom mali ali u njemu rade strašno ljubazne gospođe koje će rado odgovoriti na sva pitanja, stalno su tamo ali nisu nametljive i jako su strpljive. Ima vizualnih , olfloloških i taktilnih elemenata koji pričaju priču, interaktivnih elemenata i nasred centra -medin brlog u kojem medo spava, a povremeno se i glasa
Na katu je dvorana u kojoj možete pogledati filmić o lociranju, praćenju i proučavanju divljih zvijeri u RH. Sjajnih cca sat i pol smo tamo proveli. A još su klinci izvana proučili dvorac jer za sad nije otvoren za individualne posjete,samo organizirane posjete škola i vrtića.
Ivana Cvrlje Kušanić

 

kutak za najmlađe

 

Od 01.06. do 31.08. Centar je otvoren za posjetitelje sve dane u tjednu, a tijekom ostalih mjeseci otvoren je sve dane osim ponedjeljka.

Centar je zatvoren za vrijeme sljedećih blagdana i praznika:

  • 1.1. (Nova godina)
  • Uskrs
  • 1.11. (Svi sveti)
  • 24., 25. i 26.12. (Badnjak, Božić i Sveti Stjepan)

Cjenik

ODRASLI – 5E

DJECA DO 7G – besplatno

DJECA  7-14G   -2,5E

plaćanje gotovinom

ZA VLASNIKE PUTOKLINCI KARTICE CENTAR  JEDNOM MJESEčNO U SURADNJI S NAŠIM PORTALOM PODIJELI OBITELJSKU ULAZNICU KROZ MAILOVE KOJE STE NAPISALI  KOD KUPOVINE KARTICE. Obavijest o nagradi šaljemo na mail te je objavimo u našoj Fb grupi. 

INTERAKTIVNA MAPA svih naših partnera.

KAKO DO KARTICE? klik

 
Similar Posts