RUDNIK SV. BARBARA, RUDE kraj SAMOBORA

Jana Maršić Ilijašić

Posjetili smo s troje djece (5, 7 i 10 g.) rudnik u Rudama kraj Samobora. Prvo se presvučete u ultra cool zelenu kutu , stavite mrežicu na kosu, pa kacigu, djeca dobiju svatko svoju svjetiljku i kreće avantura! Obilazak je s vodičem, nas je vodila teta koja je imala puno zanimljivih priča, i za nas i za djecu.
Rudnik je moguće posjetiti vikendom, a tjednom samo ako se unaprijed najavi dolazak. Nakon 4.12. zbog mogućih loših vremenskih uvijeta, obilazak je moguć samo uz prethodnu najavu, tako da imate još malo vremena.
𝐙𝐧𝐚𝐭𝐞 𝐥𝐢 𝐝𝐚 𝐫𝐮𝐝𝐚𝐫𝐢 𝐧𝐨𝐬𝐞 𝐝𝐞𝐛𝐞𝐥𝐮 𝐤𝐨ž𝐧𝐮 𝐩𝐫𝐞𝐠𝐚č𝐮 𝐧𝐚 𝐬𝐭𝐫𝐚ž𝐧𝐣𝐢𝐜𝐢, 𝐤𝐚𝐤𝐨 𝐛𝐢 𝐣𝐮 𝐦𝐨𝐠𝐥𝐢 č𝐯𝐫𝐬𝐭𝐨 𝐧𝐚𝐭𝐞𝐠𝐧𝐮𝐭𝐢 𝐢 𝐤𝐨𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐭𝐢 𝐤𝐚𝐨 𝐬𝐚𝐨𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐳𝐚 𝐬𝐢𝐥𝐚𝐳𝐚𝐤 𝐧𝐢𝐳 𝐬𝐭𝐢𝐣𝐞𝐧𝐞?
Ovaj rudarski trik smo naučili za vrijeme obilaska rudnika u Rudama kraj Samobora, a u članku možete saznati sve o obilasku i brojne zanimljivosti o životu rudara i rudarstvu u samoborskom kraju.
Izlet u rudnik je pravi hit za djecu, posebno jer svako dijete dobije svjetiljku u ruku pa može samo istraživati samoborsko podzemlje. A odrasli će imati priliku stvoriti super fotke u malo drugačijem outfitu!
Objava iz grupe PUTOKLINCI  KLIK
 
Similar Posts