DUBAJ, svibanj 2021

Emina Pršić

Dragi svi evo naših dojmova Dubai, treći puta a prvi puta s djetetom (4g).
👉Prvo Covid mjere :
PCR za ulazak u Dubai, samo nas dvoje. Kod njih obavezna maska i na otvorenom osim na plaži, bazenu, za stolom restorana itd. Do nedavno su bile i rukavice, hvala Bogu više nisu.
Na povratku PCR napravili u hotelskoj sobi ostavim kontakt u komentaru ako zatrebate platili 200AED po osobi.
Dobra strana : Manje čekanje u redu za atrakcije, jer je manje turista.
👉Odabir hotela : Mi smo odabrali Delta by Marriot radi lokacije, sve nam je bilo na cca 15. Minuta taxijem od atrakcija koje smo htjeli. Hotel je blizu plaže, ima bazen, 4*. Bili smo gosti dana pa su nam dali free dječji krevetić. Soba velika i prostrana.
👉Prijevoz :FlyDubai, minus ne uključuju tv pa za djecu mlo spooky 6.sati. Naplaćuju dodatno piće. Savjet kupite što ranije karte jer su naše koštale 700e a iste prijatelji platili 400e. Iz BG smo išli jer nam se nije dao čekati 6.sati u Istanbulu ako se ide Iz ZGB. FlyDubai ne bi ponovili.
👉Prijevoz Dubai : kretali se taxijem, pripazite da naglasite standard taxi da vam ne uvale Lexus, jedino ako želite malo više fancy 😉. Vožnje su nas koštale oko 35 – 50AED
👉Naš odabir atrakcija:
1)Garden of miracle, Butterfly house za prvi dan, preporuka, kupite online karte. Kuća leptira radi cijelu godinu,ugodna je temperatura a vrt se zatvara u visokim ljetnim mjesecima. Imate i njihove instagram stranice jako su ljubazni i odgovaraju. Piše od 9 h rade ali ipak od 10h ujutro.
2)Legoland, odlična zabava tko voli tematske parkove, online kupili karte za djete je ulaz bio free radi Ramazana, često imaju akcije zato Čitajte online službene stranice. Da ne pišem cijeli opis koga zanima detalji napišite u komentar pa opišem dan tamo.
3)Safari s noćenjem, budite jako oprezni pri odabiru. Nažalost u zadnje vrijeme ima puno prevara i hakiranja stranica. Tako smo i mi imali izazov i platili nešto što nije izgledalo kao na ponudi, u komentaru ostavim provjerenu agenciju. Otišli smo u sred noći. Koga zanima mogu detalje u komentar.
4)Ski Dubai :Jedan od najljepših doživljaja. Karte kupili online izabrali paket ski playground i druženje s pingvinima, interakcija. Ako možete naznačite da želite trenera koji se zove Opi,fleksibilniji je za druženje.
Zimska oprema se dobije kod njih, online možete već naznačiti broj cipele, izaberite cijelo odijelo ne samo jaknu, dobijete na dar rukavice. Malo manje cool je visoka cijena slika poslije ali se cijenkajte, dakle prvo kažu jednu cijenu a vi recite može li za toliko 😅tako smo i mi. Ako nekoga zanima još detalja ostavim u komentar.
5)Atlantis i plivanje s dupinima.
Neke dijelove renoviraju pa nema onih atrakcija s ribama, ali zato krenite ranije i u hotelu obiđite ogromne akvarije koji su free ali ima i dio koji se plaća, nama je dovoljno bilo ovaj dio hotelski jer je impresivan. Atlantis hotel je sam za sebe atraktivan tako da si uzmite vremena prije ulaska u Aqua park.
Odabrali smo pli anje s dupinima za djecu ispod 6.g i meni je to bilo čak i bolje nego ranije kada smo solo bilo jer je razlika samo da li vas delfin vuče po vodi, gura na dasci ili ne. Ovako se više mazite s njime. Online kupili karte. Također se cjenkali za slike inače mogu za računati i do 400e.Opremu tamo dobijete za obići, dođite svakako ranije do djela s delfinima, vozi malo autić. Najbolje doći ranije ako želite zauzeti ležaljke kraj djela za manju djecu, postoji opcija i da platite extra pa imate vip dio s ležaljkama samo za sebe. Hrana je skupa unutar parka. Pitajte detalje u komentar.
Od sadržaja za djecu imate još:Kidzzania kao naš Minipolis slično, Motion Gate (nije radio kada smo mi bili), Bollywood Dubai, Laguna waterpark, Muzej Iluzija, Global village..
Fontane imate nove na palmi koje mijenjaju boje, pa možda večerati tamo, ima puno sadržaja okolo za djecu navečer.. I standard ostale atrakcije Burj Khalifa.. Vožnja brodićem i večera s programom, old Dubai s tržnicama..
Pitajte EMINU.
 
Similar Posts