SEJŠELI

Vedrana Bakula
Praslin, La Digue i Curieuse Island
Let Zagreb – Mahe Qatar Airways kupljen na nekoj akciji po cijeni od 530€, beba je samo neke takse plaćala. Let 5,5h do Dohe pa onda još toliko do Sejsela. Klinci su većinom prespavali letove, prespavali su čak i užasne turbulencije na letu iz Dohe. Po dolasku odmah odlazimo sa glavnog otoka na Praslin brzim brodom (420€ povratna vožnja) koja traje 2 sata.
U luci nas čeka rent-a-car dogovoren iz Zagreba ( 39€/dan). Smještaj privatni, unajmili smo cijelu kućicu ( Petit Payot Beach Hut ) na 13 noći i bilo je savršeno. Uz nadoplatu moguće je dogovoriti polupansion, a u cijeni noćenja vam je svakodnevno spremanje i promjena ručnika i posteljine. Mi smo plaćali 220€/dan.
Obišli smo apsolutno sve poznate plaze na otoku, bili na izletu na Curieuse otoku dva puta jer nam je tamo bilo genijalno i ronili oko St Pierre otoka, obišli Valle de Mai, brzim brodom otišli na izlet na La Digue gdje smo ga biciklima prošli gotovo cijelog.
Hrana je skupa, restorani još skuplji. Mi smo dosta hrane nosili sa sobom pogotovo ono sto klinci jedu ( cokolino, griz, kasice, …)
Sigurno, čisto, svi su bili nevjerovatno ljubazni i ovo je prvo putovanje gdje nas nisu čak ni probali prevariti. Apsolutno sve je bilo kao sto smo dogovorili i nismo nigdje ništa preplatili.
Imate pitanja? OVDJE
 
Similar Posts