Nikada nisam pretjerano voljela bazene. Dok nisu došla djeca. Jer djeci je bazen sinonim za zabavu. Ako uz taj bazen postoji još pokoji tobogan onda je zabava zagarantirana. A ako uz bazene postoji 12 atraktivnih tobogana onda može to biti samo Istralandia – najzabavnija voda u Istri.

Vruć ljetni dan, sanjamo o nekom kupanjcu, i kao da nas je netko tamo gore uslišao na putoklinjastom mailu nas dočeka pozivnica, da posjetimo najzabavniju vodu u Istri.

Dialog koji se u tom trenu odigrao u našoj kući ide nekako ovako:

Mama: “Djeco, želite li u Istralandiu.”

PutoKlinci: “Ti to nas zezaš? Zar stvarno…Može!”

Mama: “Dobro, a kada bi išli?”

PutoKlinci: “Kako misliš kada, pa sutra…”

Ajde ajmo onda sutra jer znate ono: Najviše volim ljude koji na AJDE kazu samo AJMO.

I tako smo mi krenuli put Istre.

Do ulaznih vrata smo došli doslovno prvi. PRVI. Parking (koji se ne plača) je bio još prazan. Ulazna vrata se otvaraju u 10 i mi smo bili točni kao švicarski sat. Jer u Istralandiu se ne kasni!

Ljubazno su nas primili, nam sve objasnili i ušli smo…. Ja sam ušla, oni su poletjeli. Bilo je ono – ja sam tu, a gdje su djeca? Nestali u trenu. Progutali ih tobogani.

Desnim okom sam pratila djecu, a lijevim sam potražila ugodno mjesto za parkiranje naših stvari. Hlada ima dovoljno,a mene je jako oduševila lijepo njegovana zelena travica mekana kao najmekši tepih ( šta ćeš seljanćica u duši ;-)), a za sve koji više vole gradski štih tu su suncobrani i ležaljke.

Što to u Istralandiji radi mama dok se djeca zabavljaju?

  1. Pije kavu u miru, jer ujutro nije stigla (Ondina bar, idealan za popiti kavu s pogledom na cijeli aquapark)
  2. Ide laganim korakom na aquarobik (nakom mjesec i pol ne-kretanja je ovo bio spas za tijelo, animatoricama sve pohvale)
  3. Nakon napornog vježbanja malo masažice u masažnim bazenima (to uvijek dobro dođe, u stvari te masažne šobe su jedina stvar zbog kojih pristajem na češće obilaženje bazenskih kompleksa)
  4. Nakon nekog vremena ipak postane dosadno bez djece pa se  mama odluči da ih potraži (pronašla sam ih na najvišem toboganu, zove se rocket nešto, meni srce u gaćama a oni presretni)
  5. Zajedničko obilaženje “obiteljskih” atrakcija (čitaj – onih na kojima mame nije strah ;-))
  6. Mami odmor, njima akcija do ručka 😉

I najotpornija djeca (a naši to bome jesu, imali su dobrog trenera 😉) padnu kad se javi želudac.  Za naš ručak smo odabrali Self service ali u slučaju da ste više pizza ili hamburger fan možete odabrati jedan od  ugostiteljskih objekata  koji to nudi. Da sam iskrena hrana nas nije baš oduševila ali po mojim iskustvima je tako u svim  zabavnim parkovima, nigdje nismo baš fino jeli. Ako ste kao mi onda vam je možda bolja opcija hrana iz ruksaka (jer može se i to) pa navečer posjet nekom restoranu ili pizzeriji u okolici Istralandije. Doduše, imali smo i mi sendviče ali što kad su postali gladni iza prvog zavoja, iza drugog su bili žedni a iza trećeg su morali piškiti (možda i kakiti). Da ne pričam o tome da im je iza četvrtog postalo dosadno i krenulo je standardno : “Jesmo li  stigli? Koliko još?”

Bilo kako bilo, najeli se jesmo i odmah odjurili po novu dozu adrenalina. Oni, ja poštujem onu staru da treba nakon ručka malo odmoriti 😉 Hm, kad sada čitam ispada da je moja Istraladija bio jedan veliki odmor.

Atraktivne atrakcije

Isprobali smo sve. Od tobogana, valova, pjena partyja, išli smo atrakcijom za atrakcijom i tako u krug. Meni se več zavrtilo u glavi od silnog kruženja po Istralandiji a njima nikada dosta. Sa svih strana sam čula – još samo ovo, još samo ovo. Hvala bogu da u 7 zatvaraju pa smo mogli krenuti kući 😉 Vjerojatno ne treba napominjati da smo izašli zadnji i da je prvo pitanje bilo: “Možemo sutra opet?” Ne, ne možemo!!! 

Bilo mi je super! Najdraži tobogani su mi Top Gun, Space Rocket, Free Fall, Crazy Hills i Family rafting. Liza, 12g

Istralandia je jako lijep bazen. Najviše mi se sviđa tobogan raketa i top gun. Kod igranja mi se sviđaju valovi i pjena parti. Arsen, 9g

Mama, meni se je najviše dopalo to što imaju i bazena za tebe (mislio je na spa zonu :-). Oton, 8g

Zaključni dojmovi

Meni, kao roditelju, je  jako bitno da je aquapark čist, da imaju bogatu animaciju za djecu (i odrasle), da ima dosta hlada (pocrvenila sam unatoč tome – sama kriva) te da je sigurnost na prvom mjestu. Naslušala sam se priča o ozljedama na toboganima ali mi imamo samo pozitivna iskustva. Na kraju krajeva to JESU adrenalinske atrakcije, pa samim tim i malo opasne ali to je rizik koji svatko preuzme na sebe. Pazite na sebe i svoju djecu, naučite ih da poštuju pravila pa problema biti neće. Ako vam se ipak dogodi nezgoda za vas će se ljubazno pobrinuti u sobi za prvu pomoć.

Ja imam za Istralandiju samo jedan jedini minus, to je hrana, nikako nije zadovoljila naše razmažene nepce.

U svoj toj priči ima i jedna jako bitna stavka – ako planirate posjet Istralandiji pokušavajte izbjegavati visoku sezonu, mi smo bili sredinom srpnja i bilo je izdržljivo, nismo imali prevelikih redova, ja vjerujem da je u visokoj sezoni to čekanje ipak malo napornije.

Ps: Ako imate kućnog ljubimca ona vam Istralandija nudi najam boxeva u koje možete smjestiti vašeg ljubimca dok vi  iživljavate svoj adrenalin.

I još jedna “tajna” za kraj – osobe koje posjete Aquapark Istralandia na dan svog rođendana imaju pravo na besplatnu ulaznicu. Ja već znam na koji dan idemo idućeg ljeta ;-).

Istralandia – obiteljski raj na vodi.

www.facebook.com/PutoKlinci/

Life is a jurney not a destination!

 
Similar Posts