Uvijek je dobro imati lude prijateljice. Jer onda ima i ludih ideja koje se realiziraju. Što luđa je avantura to bolje! Eto, ja imam dvije. I kad je pala ideja da bi spavali na plaži sam točno znala koga pozvati da se ideja i realizira. Traženje lokacije je bio moj zadatak, sve ostalo – kako bude. I bilo je odlično, toliko odlično, da se klinci nisu dali doma. Jedan dan je definitivno premalo, idući put ponavljamo sa dva dana…

Naša skrivena plaža

Na odabranu plažu (neću vam odati lokacije, budite Sherlock kao ja), koja sam pronašla metodom istraživanja uz pomoć gospodina Googla  smo se uputili kasno popodne. Već dolazak na plažu, koji naravno nije prošao bez prepreka, jer ipak je to “divlja” plažica , pola ekipe pješice, jedan dio sa autom i opremom  je bio avantura. Pogotovo za djecu. Jeka nije stajala, a kulminirala je s dolaskom na plažu i bacanjem u more! Bilo je to sat vremena guštanja i radili su sve što se na plaži radi jedino…. Kad bi trebali krenuti kući nakon toga nismo krenuli kući nego izvukli vreće za spavanje i zaspali kao bebe pod milim nebom. Uz svjećice i šapat mora. Tri mame, jedan pas i hrpica klinaca.

Još malo pa bi završio u moru 😉

 

Avantura koja ne traži ni puno organizacije, ni puno novaca, a djeca će je pamtiti do kraja života. Ili kao što je naš najmlađi putoklinac rekao : “Vau, ovo je kao spavanje u školi samo još bolje!”

Pripreme za laku noć!

Jedino što morate napraviti je da potražite primjerenu plažicu, ponesete vreću za spavanje, malo hrane, kupaći i svu dodatnu morsku opremu i uživate. Jutro koje će doći nakon noći uz šumove mora će biti jedno od ljepših u vašem životu. Naša djeca su ujutro iz vreća skočila u more iz kojeg nisu izlazila do navećer. Ok, uz povremene izvan morske izlete tipa – mama, gladan sam!

Što smo sve na plaži radili?

  • Pecali ribice, lovilo ježeve i morske zvijezde (našao se i pokoji krastavac).
  • Pekli pjenice iznad vatrice (koja nije bila prava jer se u ovo doba godine u prirodi ne smije ložiti vartu) svječica – nisu se baš ispekle ali svejedno su bile najbolje na kugli zemaljskoj ,-)
  • Istraživali okolinu (i pronašli još bolju plažicu za spavanje)
  • Sunčali se (a malo i izgorili)
Pjenice! I naš pas čuvar…

Mama i tate, bacite se u istraživanje i pronađite “svoju” plažu!!!

 

 
Similar Posts