Postoji jako mnogo razloga zašto putovati s djecom, mi ćemo Vam nabrojati samo neka od njih, koja su bitna nama:

 

  1. Putovanja su odlična prilika da djeca vide i dožive različitosti naše planete, druge kulture, jezike, načine života…
  2. Putovanja su prilika za stvaranje snažnih obiteljskih veza i uspomena koje će trajati cijeli život. Često se spominje “kvalitetno vrijeme provedeno s djecom” i da, putovanja su baš to!  U današnjem užurbanom svijetu su putovanja jedno od rijetkih mjesta gdje ste sami sa svojom djecom, bez obaveza sa strane. Volim reći da smo mi tada samo njihovi, a oni samo naši.
  3. Putovanja su odličan način za edukaciju djece, omogućavajući im da saznaju nove informacije iz prve ruke i steknu nova znanja i vještine, usavrše ili čak usvoje neke nove strane jezike.
  4. Putovanja također pomažu djeci da razviju samostalnost i samopouzdanje jer ih izlažu novim situacijama i izazovima.
  5. Putovanja su avantura za djecu, a iskustvo putovanja može ih inspirirati da budu avanturisti i otvorenog uma za nova iskustva koja ih tek čekaju u budućnosti.

 

Ukratko, putovanje s djecom može jako pozitivno utjecati na njihov razvoj, obiteljsku bliskost, edukaciju te samostalnost! Zato nemojte da vas okolina ili nešto drugo sputava u tome. Putovanja ne trebaju nužno biti skupa ni daleka, i susjedno brdo je putovanje svoje vrste. Ako trebate još malo ohrabrenja dobrodošli u našu veliku putnu obitelj – Putovanja s djecom by Putoklinci!

 
Similar Posts