MAURICIJUS, SIJEČANJ 2023

Emina Pršić

Naše tradicionalno putovanje zimi nastavilo se i ove godine. Mauricijus nema nikakve Covid mjere. Samo se online ispuni neki formular.
Let Zagreb-Frankfurt-Mauricijus.
Istanbul trenutno ima puno komplikacija zato je odabir bio Frankfurt.
Frankfurt-Mauricijus 10 sati leta, noćni let, tako da se prespava😉.
Na letu je bilo puno beba( ohrabrenje za mame) kojih je bilo svugdje,od puzanja po sredini aviona do spavanja na podu ispod sjedišta.
Ponesite vlastite slušalice za avion, naručite ranije dječji obrok.
👉Oko ovog putovanja pomogla nam je gospođa Emina iz Meridijan agencije (+385915588706). Vrlo profesionalna, susretljiva i savjetodavna kako bi prošli zadovoljni ali i dobili najbolje za uplaćen iznos.
👉Hotel Intercontinental. Potrebno je birati stranu otoka koji ima povoljnju poziciju radi kišnih razdoblja, vjetra itd.
👉Prijevoz za otoku, vozač, vodić :
+23057598806. Napišete whats poruku koji ste hotel, što bi taj dan radili i pitate za cijenu. Nas je cijeli dan s prijevozom i vodićem koštao 80e.Vozili bi se minimalno dnevno 2-3 sata. Izbjegavajte gužve ujutro ili popodne iza 15h. Nekad za 29 km treba sat i pol, dva.
👉Otok je bogat florom i faunom. Ponesite aparatić protiv komaraca. Nisu opasni ali dosadni kao i muhe, bubice sitne itd. Imala sam osjećaj uviiek da nešto oko nas zuji😅ili gmiže.
👉Plaže su lijepe ali nisu tako savršene kao na Maldivima ili Zanzibaru. Ovdje ih puštaju da su prirodne bez da ih “pometu” kao na Maldivima pa da je pijesak kao najfiniji prah. Sunce jednako jako, kako vjetar često puše može vam se činiti da nije tako vruće ali sunce je.
👉Aktivnosti prema mojem rangu:
CASELA PARK Najdraži dio je bila šetnja lavovima. Samo za odrasle.
Savjet, online rezervirajte aktivnost i odvojite si cijeli dan za uživanje.
📍Minus za atrakcije sve na Mauricijusu, sve zatvaraju oko 17🙄. Oko 18 h već je zalazak sunca..
Hranjenje lavova se ne isplati jer je preko ograde kao klasičan zoo.
Vožnja safarijem korektna, ako možete birajte quad ispred busa.
Fotke naravno plaćate na izlazu.
Slijdeća cool stvar, hranjenje žirafa. Kupite hranu prije.
Tips and tricks: Krenite ujutro od stražnje strane parka, dakle safari, žirafe pa šetnja lavova.. Jer svi krenu naprijed prvo, a kad oni krenu natrag vi naprijed😁.
Kao i u svim vodenim parkovima za djecu, zabavno i zanimljivo.
Dobro je doći odmah ujutro radi hlada i ležaljki kojih je premalo.
Ponuda hrane roštilj i pizza.Cijene su pristupačne.
Ako volite adrenalinski park i aktivnosti odlično mjesto. Zip line, vožnja biciklima po sajli, most, vožnja quadovima itd.. Cjenovno skuplji. Odvojite si također dan za sve aktivnosti, birajte dan u tjednu radi gužvi. Ponesite sprej protiv komaraca i back up tanku jaknicu jer je hladnija temperatura. Dobijete GOPRO za snimanje i USB kasnije.
Tips and tricks : ja sam dala bakšiš vodiću tamo pa nas je slikao i snimao kao obitelj da smo skupa na fotkama i nisam kupila njihove.
Nanjušite nekog mlađeg, instagram generaciju😉.
Ima hrane u parku.
👉Glavni grad, tržnica.
Za upoznati lokalne ljude, hranu, običaje – tipični šušur. Od tržnice do fake robe, Dior na sve strane😅. A zapravo folklor. Ni u Aziji toliko fake robe nisam vidjela kao ovdje i dapače znaju uvjeravati da je original.
Pazite na cijene, vrlo često valjaju pa ako prođe prođe cjenkajte se.
👉Izlet Katamaranom
Tko voli se vozikati na brodu dobar izlet. Najviše si na brodu a najmanje na nekim aktivnostima. Malo mi je djelovalo ko po traci.
Od 9:30-16h. Obiđete po dogovoru ponude, vodopad, jednu od atraktivnih zabačenih plaža, vodeni sport..plivanje delfinima, kornjačama.. Roštilj, piće, grickalice uključene. Ako imate sreće ulovite nekog majmuna u prirodi.
🏝️Ostavljam instagram objave radi dojma:
 
Similar Posts