EGIPAT, travanj 2022

TANJA PUŠKARIĆ ŠUPE

djeca 11 i 5g

Egipat, jučer se vratili pa dok su dojmovi svježi.

 

Bili smo smješteni u Hurgadi, a posjetili smo Kairo, Luxor i Safari. Išli smo preko putničke agencije iz Beograda jer je bila za 40% jeftinija u odnosu na našu agenciju. Ono što mogu reći da je nama bilo zabavno i potpuno jedan novi doživljaj, ali osvrnula bi se na neke praktične informacije jer su meni falile prije samog puta.

Morate znati da su tamo usmjereni da vam izvuku novac na sve načine. Dosađivanjem, nagovaranjm katkad podvaljivanje. Cjenkate te se gotovo oko svega, a koliko god mislite da vam oni izgledaju nezadovoljno iznosom koji ste dali, sve je to dio predstave.

U samom hotelu nudilo se mnošto stvari poput ocijeđenih sokova, masaža, tetovaža, tretmana uljepšavanja i tako to. Obilaze Vas na plaži do nekoliko puta i ne odustaju tako lako 🙂. Što se tiče izleta, oni su fascinantni prekrasni, ali treba znati da su iznimno naporni. Mi smo išli sa djecom od 5 i 11 godina i oni su to izdržali, ali ne mogu reći da nije bilo naporno. Kairo se protegne i do 8 h, Luxor do 6 h u jednom smjeru. Promet je užasan i ima puno policijskih kontrola. Također s vama u pratnji ide naoružana osoba, njihov policajac. Što govori ponešto o sigurnosti. Turističke rute su sigurne, ali svi izleti uključuju posjet raznoraznim zanatima i trošenju novaca kod istih. To je onaj dio koji mi se nije svidio. Hrana i higijena razlikuju se prema hotelu i zvjezdicama, ali u globalu hrana je arapska. Mislim da su razlike vise u odnosu na kvalitetu nego raznolikost hrane. Animacijski program je bio zadovoljavajući u našem hotelu.

Internet zaboravite jer je wifi samo u lobiju hotela. Za 10 eura možete kupiti 4 GB.

Vezano za vožnju kvadovima zabranjeno je za djecu ispod 16 od 21. travnja zbog nesreće, ali taj izlet svakako preporučujem. Zabavan i nije naporan za djecu.

Zaključak destinacija vrijedna posjeta, kultura i povijest fascinantni, relaksacija zadovoljavajuća, a ostalo ovisi o prioritetima.

LINK NA ORIGINALNU OBJAVU

 
Similar Posts