Island mi je već jako dugo na BITI/NE BITI listi.  Malo me je odbijao malo me privlačio;  odbijao me dio o klimi, a privlačio dio o prirodi… Da dio o financijama ni ne spominjem ;-). I tako, gledam ja jedan dan Wizz air i karte za ljeto kad ono – vidi, vidi – Island iz Venecije za samo 60e povratno. Tri puta klik i karte su kupljene! Bravo za mene. Hm, a što sada?!?

Ništa, idemo na Island na samo 3 dana!

Let :

Wizz air  Venice – Reykjavik (60e povratno, bez dodatnog kofera jer – minimalizam 😉

Hoteli :

Reykjavik – Cabin hotel (prosječno smo plaćali malo preko 100e noc, dorucak i kupaona)

Hella – Stracta Hotel 

Kirkjubæjar  –  Klaustur hotel (treći smještaj je bio planiran malo južnije ali kako smo sve radili last minute nije bilo slobodnog kreveta)

Sve rezervirano preko Booking.com

Rentacar:

Bluecar https://www.bluecarrental.is/ – nekakav mini autic 7oe/dan, ruksak mi je bio veci od njega lol, ali poslužio je.

Benzin je 2.3e/litra, napravili smo malo preko 1000km

Put:

DAN 1:  Keflavik airport, Reykjavik, Thingvellir, Geysir, Gullfoss

DAN 2:  Seljalandsfoss, Skogafoss, Dyrholaey, Reynisfjara black sand beach, Eldhraun lava field 

DAN 3:  Fjaðrárgljúfur Canyon, Jokulsarlon glacier lagoon, Blue lagoon, Keflavik airport

 

Zaključak:

Island na 3 dana je bio pun pogodak, pogotovo jer smo pogodili predivno vrijeme te jeftine avio karte ;-). Island je skupa destinacija ali opet nije toliko strašno kako se priča (ako nisi prefina guza, naravno, najbolji odabir je najam kampera). Ulaznica maltene nema, parking smo platili na 2 mjesta pa ti i nije toliki problema platiti kavu i pivo kod gejzira 100kn.

I da, pripremite se na to da u ovo proljetno doba skoro pa nema noći, tako da ako vaše tijelo može podnijeti razgedavanje 24 sata na dan just do it. ;-)). Obavezno kupite gojzerice prije puta jer nigdje nisam vidjela turista u gojzericama kao ovdje – vecina njih u ganz novima ;-). Ja gojzerice imam tako da sam kupila žutu kabanicu jer kakav bi to bio put bez šopinga. 😉

Sretan put, mi se sigurno  vračamo još, opet na 3 dana jer onaj zadnji treći dan nam je Island pokazao i pravo lice – zima brrr (smrzla se uz 3 jakne ;-)!!!

 
Similar Posts