RENT A CAR – preporuke i savjeti

Tema koja je često aktualna pri planiranju obiteljskog (ali ne samo) putovanja. Mnoge destinacije imaju odličan javni prijevoz i svakako vam preporučamo da prvo proučite takav vid prijevoza jer ima mnoge pozitivne strane.

Javni prijevoz je često najjeftinija opcija, ali i vrlo zanimljiv, pogotovo djeci. Ponajviše ga preporučamo pri posjetu većih gradova u kojima često možete kombinirati tramvaje, metro i buseve. Mnogi su i aerodromi povezani javnim prijevozom do samog centra grada bez presjedanja i to je odlična varijanta kako stići od točke A do točke B.

Naravno, možemo spomenuti i Taxi kao alternativu javnom prijevozu. Pogotovo u današnje vrijeme kada su Uber, Bolt i slični, općepoznati. Taxi je dobro rješenje kada morate na aerodrom na primjer u kasnim noćnim satima ili vrlo ranim satima. Ovdje jedino napominjemo da ukoliko trebate autosjedalicu to morate i iskomunicirati prema taxi službi!

S druge strane, kako bi se neke od destinacija potpuno doživjele potreban je automobil, a ukoliko do destinacije stižemo avionom samim time i Rent a car!

Iz tog smo razloga pokušali skupiti preporuke rent a car kuća i savjete na što pripaziti pri odabiru istih u našoj Facebook grupi gdje možete slobodno još dodatno postaviti pitanje ili dodati preporuku.

Prenosimo preporuke naših članova:

NJEMAČKA
 • Check24 Mietwagen  cjenovno povoljnije nego drugdje, obavezno izabrati Ohne selbstbeteiligung, ako šteta postoji, oduzmu sa depozita, slike štete šalješ na osiguranje Check24 i oni vrate lovu. Nama su dala free veći auto na samom check-inu. Kada se auto bukira preko njih, dobije se dobar popust na određene hotele koji smo također iskoristili.
MALTA
 • Josef Car Hire ili mail: bookings@josefcarhire.com ; Odlična usluga, super auti, vrlo jednostavna komunikacija. Mi smo imali toyotu yaris automatic hybrid. Free cancelation. Bez depozita.
 • NEGATIVNA RECENZIJA by Nina Bitar –> Rentalcargroup/NexacarOBJAVA U GRUPI
RODOS
 • Rodos Cars ili mail: info@rodoscars.gr; Brza komunikacija, velika ponuda vozila, Free cancelation 48h prije.
MALLORCA
 • Mallorca Car Hire Odlična komunikacija, bez depozita, ful osiguranje, dva vozača, autosjedalica uključena. Cijena puno povoljnija od drugih, ali nemaju puno automobila. Potrebno na vrijeme rezervirati. Preuzimanje na aerodromu. Auto morate tankati i upute vas na benzinsku odmah na izlazu s aerodroma. Tu tankajte minimalno!!! jer je najskuplje i onda negdje u gradu gdje su cijene povoljnije.
 • Vanrell Odlični, jako dobra komunikacija, bez depozita, odabir između Basic tarife i Comfort (full osiguranja -nešto skuplje, ali preporučam). Dodatne stavke poput drugog vozača, odabira autosjedalice se dodatno plaćaju. Često se dobije upgrade vozila ukoliko nemaju onaj koji ste htjeli. Potrebno je ranije rezervirati, bolje su cijene, a dobije se određena količina goriva u tanku i s toliko trebate i vratiti vozilo. Nemaju urede na puno mjesta, nego na nekoliko punktova na otoku, najviše u Alcudiji gdje im je baza. Vraćanje vozila jednostavno,odaberete mjesto i ne pregledavaju ga. Ostavite ključ u autu.
TENERIFE , ali i za sve KANARSKE OTOKE
 • Cicar Vrlo pristupačne cijene, bez depozita, ful osiguranje, uključene autosjedalice. Odlična komunikacija (pomakli nam već napravljenu rezervaciju zbog promjene datuma leta bez problema – sve riješeno putem maila). Jednostavan povrat ključeva, niti ne pregledaju auto. Budući smo dobili skoro pun rezervoar uzeli su nam polog od 25€ koji se vraća ako vratite automobil s istom razinom. Povrat novca smo dobili na karticu s kojom smo platili par dana nakon povratka kući.
 • Autoreisen isto sve uključeno u cijenu, jeftini, auto se samo kod vraćanja ostavi zajedno s ključevima i bez pregleda i čekanja
NAPOLI
 • Noleggiare (u blizini aerodroma) blokiraju depozit na kreditnoj kartici. Bolje bookirati direktno preko njih nego preko posrednika.
CATANIA
 • Autonoleggio Garibaldi (u centru Catanie) bez depozita,50e/dan, autosjedalice bez nadoplate, komunikacija odlična i najveći plus-auto na plin. Lokalni rent a car pa je samo u Cataniji.
IRSKA
 • Budget Cars jeftiniji od standardnih autokuća, sve korektno, preuzimanje jednostavno, prednost je bila manja naplata za prelazak u Sjevernu Irsku (30tak eura), dobili bolji rang auta (ok, to se baš tako potrefilo ili u nas vidjeli kako izgledamo sa svom prtljagom i dvoje dece😬). Jedina mana je što te sve standardne autokuće traže veliki deposit u Irskoj, 2000€ koje moraju biti na kreditnoj kartici iskljucivo vozača, uz plaćanje samog troška rentacara koji mora biti na istoj kartici, tako da je sve skupa trebalo imati na kartici skoro 3000€. Nema podjele troška na dvije kartice ili plaćanja najma gotovinom, a deposit karticom. Mi smo bili na knap s limitom na Masteru kojeg smo još dodatno povećali taj mjesec, pa to svakako treba uzeti u obzir.
CIPAR 
 • PKA Rent a Car  u Paphosu, odlično iskustvo. Sve onako kako smo i dogovorili unaprijed. Dostavljaju vozilo na aerodrom, a onda se ide do njihovog ureda u Paphosu ispuniti ugovor i dalje sami.
 • Thrasos car hiremama Ela preporučuje: uzmite automatik obavezno jer vožnja lijevom stranom sama po sebi iziskuje veliku koncentraciju pa da bar ne morate misliti i na mjenjač
USA
 • Alamo, malo su neorganizirani, ali kao kompenzaciju za tu neorganiziranosti dobili smo auto 7 dana besplatno 😎 Teško da može bolje.- osvrt naše članice. Mi smo isto koristili njih za USA i svakako preporučamo.
 • ZA CAMPERE: Cruise America
MALAGA ( i ne samo)
 • Wiber Rent A Car – osiguran transfer od/do aerodroma. (op.a. provjerom smo primjetili da imaju urede i na drugim aerodromima u Španjolskoj: ALICANTE, MALAGA, MALLORCA, IBIZA, VALENCIA)
ISLAND
JORDAN
SAUDIJSKA ARABIJA
ZANZIBAR
ARMENIJA
ŠRI LANKA
 • imamo osobni broj vozača. Zove se Manoj Wijewickrama+94777645478 WhatsApp – svakako preporučamo.

 

Jedna od najvećih tražilica za rent-a-car poslovnice je Billiger-mietwagen gdje na jednom mjestu možete pronaći ponudu koja vam najviše odgovara.

Ako su vam naši savjeti bili od pomoći možete nas počastiti s kavom KAVA.

Ako imate još preporuka za druge destinacije slobodno nadopunite objavu u Facebook grupi , a mi ćemo dodati na ovaj popis.

 
Similar Posts