JORDAN 7 dana kraj 2.mjeseca🏜🐪❤️

Ana Ivanovic

Nas roadtrip redom: Aqaba (Crveno more), Wadi rum, Petra, Mrtvo more, Mont Nebo, Madaba, Amman

Letjeli smo Bec-Aqaba, a nazad Amman-Bec.
Ako letite u Aqabu netreba vam viza.
Preporuka Jordan pass ako uzimate i vizu.
Rentali auto odmah u Aqabi prvi dan.
Mi smo namjestili let da netrebamo raditi kruzni roadtrip nazad u Aqabu nego smo se dizali postupno od juga prema sjeveru.
Ovo putovanje smo iskombinirali prva dva nocenja odmaranje u resortu na Crvenom moru, pa malo pustinja i nocenje u pustinji, pa Petra i zadnja dva dana odmor nakon Petre u resortu na Mrtvom moru.
Ono sto nas je najvise odusevilo osim naravno Petre, je nocenje u pustinji. Taj spokoj, mir u suton i izlazak sunca , to nebo od milijun zvijezda rijecima se nemoze opisati. Kampova ima more, nocenja od 10 eura do 300 eura 😃 Mi smo odabrali neki od 80tak eura i sve pohvale imamo. Imali smo i dorucak ukljucen a vecera je bila tradicionalna beduinska iskopana iz pijeska.
Mi smo prepuni dojmova , ovo nam je definitivni najposebnije putovanje do sada, toliko toga smo vidjeli i iskusili po prvi put u zivotu. A takvu ljubaznost i gostoprimstvo domacina nismo nigdje dozivjeli pogotovo prema djeci. Oni vam kuhaju caj na cijeloj ruti Petre, vade slatkise iz đepova svakih pola sata jeep toura, pjevaju…
U wadi rumu obavezno jeep tour, pokazu vam toliko cudesnih formacija stijena, kameni mostovi, a sve to sama priroda stvorila.
U Petri smo prosetali dobrih 4 ipo sata sa odmaranjima, setali smo od Siqa do Manastira.
Mrtvo more- prekul osjecaj plutanja. Mozete se kupati na divlje plaze, znaci stanete negdje autom i spustate se do plaze. Tu cete vidjeti predivne formacije soli, ali mana je sto nema tusa, a plaze u resortima su obicne pjescane i tu smo se mi kupali.
Mogla bih pisat do sutra o ovom putovanju. Ako ko ima koja pitanja pitajte. ❤️
I da, Jordan je skup. Skuplji od Egipta dosta.
Imate pitanja? JORDAN
Još putopisa o Jordanu? KLIK
 
Similar Posts