ITALIJA, APUGLIA , travanj 2022
Anita Sertić Kurtusić
Brindisi – 3 dana
Naše prvo putovanje avionom, samo s ruksacima, nismo mogli bolje pogoditi, od društva do lokacije!
Karte smo kupili preko Ryanaira za nešto više od 10€, divnu obitelj s kojom smo putovali slučajno smo pronašli u ovoj grupi i krenuli!
Jeftin hotel s doručkom, u samom centru, smo pronašli preko bookinga. Lokacija savršena, sam hotel L’Approdo : koliko novca, toliko muzike, doručak stvarno loš, no vrlo ljubazni domaćini, spremni pomoći tako da smo im prastari namještaj oprostili. S aerodroma smo došli taksijem (25€), no ima i autobus. Ako se odlučite za ovaj smještaj, stanica je točno ispred hotela. Bus br.5 vozi na relaciji aerodrom-hotel i košta 2€ po osobi. Moj savjet vam je da imate baš PPF2 maske jer će vam na nekim mjestima trebati.
1. dan, prijepodne – Obilazak Brindisija pješice, nije se teško snalaziti, unaprijed si zapišite sve zanimljive lokacije. Obavezno odite u arheološki muzej, odličan je, a besplatan. Google Maps je zakon, a uzmite i kartu koju ćete pronaći u hotelu. Kad klincu počnu nabrajati, znači da su gladni. Za ručak u restoranu računajte bar 10€ po osobi, skoro svi će vam naplatiti i uslugu posluživanja. Mi smo jeli u restoranu uz more. Sladoled smo pojeli gdje god se dalo, a ima ga svugdje i prefin je!
1. dan, poslijepodne – odlazak vlakom u Lecce, vlak ide svakih pola sata, no cijena karte se razlikuje. Skinite si aplikaciju Train. Mi smo kartu platili 3€ po osobi. Lecce ima fenomenalnu vibru, mislim da bih sljedeći put odsjela u ovom gradu. Ista procedura, put pod noge i istraživanje. Sve je blizu. Obavezno, ali obavezno potražite Basilicu di Santa Croce, ostavlja bez daha! U gradu je i amfiteatar. Slučajno smo nabasali na park Villa Comunale. Oduševit će i djecu i roditelje! U gradu je i dvorac Karla V.
2. dan – uzeli smo rentacar, prvi dan su nam na aerodromu rekli da košta 1200€!!! Mo’š mislit’! Skinuli smo aplikaciju Rentalcars i preko nje rezervirali auto na 24 sata. Pokupili smo ga na aerodromu, cijena 70€ bez osiguranja. Tu je krenuo roadtrip.
      a) prvo zaustavljanje u gradu Ostuni, mali gradić, mojoj se kćeri on najviše svidio. Parking na ulazu u grad je besplatan. Švrljali smo po ulicama i uživali.
      b) grad Locorotrondo – otišli smo gore prema crkvi, ima krasan vidikovac. Malo prošetali i podružili se u parku pa nastavili dalje.
     c) kruna našeg putovanja, Alberobello – parking je na samom ulazu, dnevna karta 6€; prvi zadatak, nahraniti gladnu čeljad! Restorana ima na svakom koraku. S pizzom u Italiji nikad ne možete fulati! I sladoledom. I kolačima. Nemojte kupiti magnete trullija na prvom mjestu kao ja, malo dalje su po 1€. Hodali smo po uličicama, divili se, puno istraživali, pronašli parkić gdje su se djeca igrala, a mi skoknuli na vino i pivo. Ovdje bi bilo lijepo prespavati!
     d) povratak prema Brindisiju uz stajanje u gradu Polignano a Mare. Taman je padao mrak i mislim da smo pogodili savršeno vrijeme za doći. Čuli smo da je plaža krasna, no ovako nešto predivno nismo očekivali. San snova! Obavezno se spustite stepenicama do mora! Dogodit će se trenutak u kojem ćete osjetiti zahvalnost što živite ovaj život i imate priliku biti na ovom mjestu! Nakon ovakvog dana klinci su zaspali čim su sjeli u auto.
3. dan – vratili smo automobil, nemojte kasniti ni minutu jer će vam naplatiti cijeli dan. Prošetali smo do mora i pronašli brodić koji za, mislim, 2€ vozi na suprotnu stranu luke, prema spomeniku talijanskim mornarima. Morate imati one maske i sitan novac jer karte kupujete na automatu u brodiću. I tamo smo pronašli parkić pa su klinci otišli na igranje, a mi na cugu. Malo smo prošetali i vratili se brodićem nazad na ručak. U hotelu su nam pričuvali stvari do leta. Vratili smo se po njih pa busom br.5 u zračnu luku.
Neprežaljeni dio nam je ostao grad Matera, no već drugi dan smo znali da ćemo se ovdje vratiti jer nas još toliko toga čeka.
I opet moram spomenuti obitelj s kojom smo putovali. Oni si pravi profesionalci u putovanjima, a mi smo učili od najboljih. Djeca su nastavila druženje i nakon što smo sletjeli, a i mi ćemo. Novi let je već rezerviran.😉❤️
Imate pitanja? OVDJE.
Više o putovanjima na jug Italije – OVDJE.
SVIDJA VAM SE NAŠ RAD? PODRŽITE NAS S JEDNOM KAVOM ;-). HVALA!
 
Similar Posts