ITALIJA, APUGLIA, listopad 2022

PETRA VISKOVIC

Putovanje u Apuliju sa bebicom od 8mj, pocetkom 9 mjeseca, 8 dana. Već je bilo postova o Apuliji,ali evo i našeg jer su nama svi ti postovi jako pomogli. Putovali smo Zagreb-Brindisi.
U Brindisiju smo odmah rentantali auto tj.online smo ga rezervirali i cijena za 8 dana je 700 eura. Najskuplja stavka putovanja. Rentanje auta je prošlo dosta bezbolno iako smo svo vrijeme putovanja samo strepili da ćemo negdje izlupat auto s obzirom na vožnju Talijana,ali to je na kraju prošlo super. 😅Ceste su im dosta dobre. Ima brzih cesta, a izmedu manjih mjesta nisu brze,ali su relativno održavane.Što se tiče parkinga u ovo vrijeme nije ga bilo problem naći,a cijene možda malo skuplje nego npr. u Zagrebu.
1.dan smo prespavali u Brindisiju u motelu koji bas nebi preporučili,ali za jednu noc lijepo nas je posluzio.
2. Dan Ujutro smo razgledali Brindisi. Lijepi lučki grad, ali bez nekih posebnih atrakcija. Brzo smo se uputili u Martinu Francu gdje smo malo izvan grada iznajmili Truli. To je bilo pun pogodak. Martina je lijep grad negdje po sredini pokrajne i iz nje nam je bilo savršeno ići okolo i sve na cca max 2h vožnje. Lecce najduze oko 2.5h. Naš truli je bio super. S obzirom da je izvan sezone i bio je i povoljan.
3. dan smo isli u Materu tamo bi Vam preporučila svakako samo nosiljku jer kolica uopce nema smisla nosit.
4. dan Alberobello i Loccorotondo tamo možete bez problema kolica. Predivna dva mjesta.
5.dan grad Ostuni i plaža u blizini. Sve su pješčane plaže sa dinama,duge i lijepo uređene,ali s bebom je glavni manjak što nema hlada, skoro uopće.
6. dan Lecce . Predivan grad. Firenca na jugu.U ovo vrijeme iako je 9 mjesec bilo je pakleno vruće. Tu smo mogli ugurat Otranto,ali zbog vrućine smo odustali
7. Dan Poliagno a Mare. Preeedivan gradić na moru s poznatom plažom.
8.dan Monopoli.
Jedno predivno putovanje koje bi svakom preporucila. 😎Pogotovo zbog direktne linije Zagreb-Nrindisi i trajanja leta od 1.5h sto put čini izvedivim za bebu.Nije bilo previše gužve u ovo vrijeme. Hrana za 10! Jedina mana je bila vrućina jer je dalje dosta vruće u to vrijeme,možda bi tjedan dana kasnije bilo idealan, ali za malo već dijete idealno je i ovo jer se zaista još može kupati.
Imate pitanja? OVDJE.
SVIDJA VAM SE NAŠ RAD? PODRŽITE NAS S JEDNOM KAVOM ;-). HVALA!
 
Similar Posts