LAURA ŠIROL

Znam da se o Budimpešti dosta piše u ovoj grupi i svakako znam i zašto. Taj grad nam je bio dugo vremena na bucket listi i nikako da ga posjetimo. Zato smo odlučili ove, odnosno prošle godine uputiti se tamo na proslavu nove godine.

Rezervirali smo Aquaworld restort Budapest od 30.12.2023. do 4.01.2024. što je uskljucivalo u aranžmanu 6 dana/5 noći s polupansionom i dočekom nove godine u bazenima aquaworlda.

O hotelu se dosta pisalo, neću o tome duljiti. Mi smo bili jako oduševljeni, prvenstveno sa sobom koja je bila prostrana, čistoćom i održavanjem iste, recepcionerima, sobaricama i ostalim osobljem, te raznovrsnom hranom (trebalo nam je jedino dan-dva da se naviknemo na njihove malo drugačije začine, ali hrane je bilo u izobilju i bili smo jako zadovoljni s ponudom).

Što se tiče Budimpešte, neću ni o njoj duljiti, samo ću napisati da smo zagrebli tek ispod površine jer smo je obišli kroz dva dana – zgrada parlamenta, budimski dvorac, dvorac vajdahunyad, trg heroja, cipele na Dunavu, ribarska utvrda, lančani most, bazilika svetog stjepana i cat caffe. Nismo puno toga vidjeli, i znamo za sigurno da ćemo se vratiti tamo u koje proljeće/ljeto kad bude toplije. U to malo vremena nas je stvarno oduševila.

U svakom gradu gdje smo, ako ima, obavezno posjetimo cat caffe jer jako volimo mačke. Pri ulasku smo malo čekali, nakon što smo došli na red smo ušli unutra, naručili piće I imali vremena za mazenje s mackama. Ja bih tamo cijeli dan provela. Znaju se pravila ponašanja, zna se kad mogu djeca ući i kako se moraju ponašati.

Ono zašto pišem ovu objavu jer prvenstveno doček nove godine u bazenima Aquaworlda. To nam je bilo baš wauu. Nikad nismo tako nešto probali. U velikom bazenu na valove, nekih 15 minuta prije pola noći, započinje light show i odbrojavanje. Bilo je raznih predstava na plivačkom bazenu – mađioničar, akrobati. Ponudili su nam šampanjac i dječji šampanjac prije pola noći. U pola noći i pol u vrtu iza hotela bilo je veliki vatromet. Mi smo ga gledali iz vanjskog toplog bazena i to nam je bio highlight večeri.

Mi smo zaista bili jako oduševljeni s navedenim i općenito resortom i ponudom u Aquaworld, bar što se tiče zabave i uživancije na toboganima jer ih ima za svaki uzrast. Uz to, ima i igraonica za djecu, možete i organizirati čuvanje djece starije od 3 godine. U novogodišnjoj večeri, zapravo nakon nje, u igraonici su tete ocrtavale djeci lica.

Cijena našeg aranžmana bila 1.150,00 eura. Piće smo tamo dodatno plaćali tijekom večere, međutim isto nije obavezno. Cijene su otprilike kao i kod nas u hotelima.

Za kraj navodim, u gradu dok smo se šetali, auto smo pustili u njihovim garažama. Cijena u garaži blizu trga heroja bila je oko 1,00 euro po satu, dok cijena u garaži blizu cat caffea (dakle, strogi centar grada) bila je oko 3,00 eura po satu). Jedan dan smo odlučili prošetati ulicama ( baš za novu godinu) grada, pa smo pustili u garaži jednog trgovačkog centra, nekih 15 minuta od zgrade parlamenta, i napravili smo krug do ribarske utvrde, pa smo za natrag odlučili uzeti Bolt kojeg smo platili cca 8,00 eura.

Znamo da se u Budimpeštu sigurno vraćamo ❤️🍀

PITANJA ZA MAMU LAURU – KLIK

Kavica za vrijedne admine – KAVA ;-).

 
Similar Posts