Karla Medic

Iako smo vec dosta krajeva obisli u Lijepoj našoj,u nastavku kratak osvrt na naše zadnje putovanje, 4mj 2022.

Znači prva destinacija bio je grad Đurđevac. Odsjeli smo u hotelu Picok,4*,sa unutarnjim bazenom,jacuzijem,wellnesom i spa(gdje nije bilo guzve),smještaj je bio u komotnoj sobi sa bračnim krevetom i namještenim trosjedom za dvoje klinaca,večerom i doručkom,ništa extra(večera-bez biranja,al vjerujem da je uz dogovor i manju doplatu i to bilo moguće,doručak-klasični švedski stol),ali mi smo bili zadovoljni i siti.

U hotelu su trenurno smještene i ukrajinske izbjeglice,bili su i na našem katu pa bude živo u hodniku,ali moji znatizeljni klinci htjeli su se družiti pa ako nema zapreke kod djece,zašto bi ih bilo kod nas odraslih(imaju posebni aranžman za jelo,odvojen od redovnih gostiju i ne koriste bazen).

Za nas 4,polupansion je iznosio 633kn za jedno noćenje,dobili smo i gratis ulaznice za mini zoo kod Starog grad koji ima deve,magarce,konje,paune,koze koje se daju maziti i moji klinci se jedva odvojili od njih. Provjerite PUTOKLINCI POPUST

Taj prvi dan obišli smo i muzej Đurđevački pijesci(obiteljska ulaznica 100,super sve,poučno,klincima zanimljivo) i muzej Stari grad koji je u uvrdi/kaštelu s glavnom temom Legenda o Picokima(ulaz 50kn za sve,također pozitivni dojmovi).

Kako su bas ovaj vik.imali i Dan grada,na glavnom gradskom trgu bilo je živo uz lokalne tamburaše,sajam OPGova,šarani na rašljama,napuhanci za klince…to je bio super ekstra dodatak. Također smo imali priliku vidjeti i prave konjičke utrke(kod utvrde Stari grad).


40tak min.od Đurđevca nalazi se grad Virovitica sa dojmljivim novouređenim Dvorcem Pejačević,koji nas je ostavio bez daha i izvana i iznutra(imali su neku akciju s ulaznicama,također za cijelu obitelj 50kn). U podnožju dvorca i prekrsnog okoliša preporuka za Chocholat cafè sa prefinim,obilnim i povoljnim palačinkama.

Virovitica

Za kraj smo otišli u još 40tak minuta udaljen Geo info park Papuk koji nas je također oduševio, i male i velike😊

Imate još pitanja KLIK

 
Similar Posts