Iva Mikšec

Evo i nas sa osvrtom na Istru 😊 Iako je bilo vec milijun postova o Istri, uvijek dobro dode jos jedan, i uvjerila sam se zaista da je Istra odlicna za djecu 😊

Putovali smo iz Bjelovara 28.04. za Funtanu, gdje smo i odsjeli u apartmanima Pava, kod gospode Pave koja je bila preljubazna, sve nam objasnila i jos nam je dala kupone za Dinopark Funtana.

Prvi dan smo obisli Papago Park Croatia , gdje su djecaci uzivali, papigice, ptice i koke su preslatke, cak smo sa jednom i popricali. Gospodin na ulazu je isto tako jako simpatican, objasnio nam je neke stvari, odakle su ptice dosle i sl. Ako donesete gumene cizmice, ulaz je besplatan, pa to imajte na umu 😉 Djecaci su tamo pojeli sladoled koji je istih cijena kao i u ducanima, sto je jos jedan plus 😊

Kako uštedjeti na putovanju po Istri provjerite na PUTOKLINCI KARTICA POPUSTI.

Dalje smo nastavili u Grotta Baredine. Ulaz je obavezan sa vodicem, i svakih cc pola sata ulazi nova grupa. Cura koja nas je vodila je toliko slatka i simpaticna da nas je sve odusevila. Odgovarala je djecacima na pitanja, potrudila se da svi budu ukljuceni i da svi sve razumije. Jame su prekrasne i zaista ih vrijedi pogledati. Ulaz i spust je malo strmiji nego sto smo ocekivali, tako da ako vam se klinci boje visina bas panicno, razmislite ipak o tome.

Drugi dan je bio cijeli posvecen Dinopark Funtana . Mislim da o tome ne moram posebno pisati. Ulaznice jesu malo skuplje, ali mi smo proveli unutra 6h 😁 tako da nismo pozalili niti centa 😁 Ne znam kako se krecu cijene hrane i pica jer smo mi sve nosili u ruksaku. Muz je samo uzeo kokice na predstavi koje su kostale 10€ (2velike).

Treci dan smo isli u Morosini Grimani Castle Svetvinčenat . Uzeli smo paket sa Escape igrom. Djecaci su 7 i 5 god i bilo im je bas fora. Mladi je cuvao kljuc, pa se osjecao vaznim, a stariji je rijesavao zadatke sa nama 😊 U sklopu dvorca je i interakcijska soba gdje mozete igrati igre i vidjeti povijest dvorca (sto je njima bilo najzanimljivije) 😊. Taj vikend su se igrale i igre pa je to bio jos jedan plus.

Ostatak dana smo proveli u setnji Rovinjom, Porecom i Funtanom. Cetvrti dan smo se vracali doma. Posjetili smo Aquarium Pula. Najvise zbog mladega jer je on opsjednut ribicama. Dosta nastambi je bilo u radovima pa se dosta toga nije moglo vidjeti. Klinci su uzivali, a moram priznati da je i meni bilo fora 😊

Stali smo jos u Hum. On nas je najvise odusevio od svega sto smo vidjeli. Toliko sladak, maleni gradic kojeg zaista vrijedi posjetiti. Makar se u jednom trenutku cini da cete se izgubiti, na kraju se isplati put.

I na kraju smo stali u Kotlima gdje smo proveli 6h, djecaci se nisu dali kuci odande. Okupali su se, iako je padala kisa i sve je bilo blatno, ali oni se nisu dali. Na kraju smo i muz i ja odustali i samo se prepustili 😁😁 Neka se kupaju, ako njima nije zima, tko smo mi da im branimo onda.

Istra je zaista destinacija gdje cete uzivati sa klincima. Koliko sam istrazivala i gledala, gdje god piknete, uzivat cete i vi i klinci 😊.


I zaboravila sam dodati, Kucu Vjestice Mare nismo nazalost obisli jer je potrebno rezervirati unaprijed, pa to imajte na umu 😊

KLIK za više info 😉

 
Similar Posts