KAKO POTAKNUTI DJECU NA ČUVANJE PUTNIH USPOMENA?

Postoje mnoge kreativne i zabavne ideje kako da se djeca uključe u čuvanje svojih putnih uspomen. Mi Vam predlažemo jednu jako zanimljivu – DJEČJI PUTNI DNEVNIK.

Naravno da uvijek možete kupiti već postojeći dnevnik, ali po našem mišljenju je puno zabavnije i kreativnije ako dopustite djetetu da napravi svoj. Djeca uživaju u pravljenju samo svog putnog dnevnika, a izradu istog te vaše uključivanje svakako prilagodite uzrastu djece.
Mlađa djeca, koja još ne znaju slova mogu koristiti crteže kako bi zabilježili sve što su vidjeli i doživjeli na putovanju. Najjeftinije je da im kupite praznu bilježnicu bez crta, neka daju svojoj mašti krila! Naravno, Vi se uključite u dijelu datuma, napišite gdje ste bili kad je crtež nastao, zalijepite koju ulaznicu, avio kartu, sve što bi vas moglo za par godina podsjetiti na vaše putovanje.
Starija djeca, koja znaju pisati i čitati mogu napraviti dnevnik u kojem će pisati o svojim iskustvima tijekom putovanja. Dajte im najobičniju bilježnicu, neka pišu, crtaju, lijepe. Neka naprave svoj scrapbook koristeći fotografije, ulaznice, brošure i druge sitnice koje su prikupili tijekom putovanja. Ostavite im slobodu, nemojte se previše miješati u njihove misli. Kad odrastu biti će to jedna divna uspomena.
Starijoj djeci i teenegerima pogotovo će možda biti zanimljivo voditi nekakav on line dnevnik. Djeca koja su iskusnija s tehnologijom mogu koristiti razne aplikacije za stvaranje svog putnog dnevnika, možete im dopustiti da koriste blog ili društvene mreže kako bi podijelili svoja iskustva sa prijateljima ili čak širim krugom ljudi, naravno uz roditeljski nadzor!
Za djecu svih uzrasta je primjerena KUTIJA USPOMENA. Djeca mogu stvoriti kutiju u koju će stavljati sitnice koje su prikupili tijekom putovanja, poput ulaznica, suvenira, fotografija, kamenčića i drugih sitnica. Možete im dati ukrasne kutije, ljepilo i škare te im dopustiti da ukrase kutiju prema svojim željama. Ova aktivnost je primjerena i za period nakon putovanja, nabavite kutiju, obljepite je sa fotkama destinacije koju ste posjetili te pospremite u nju sve suvenire koje ste donijeli s puta.
Jako je važno da dopustite djeci da budu kreativni i da se izraze na način koji im najviše odgovara. To će im pomoći da i kasnije ožive uspomene na putovanje i da se prisjete svih zabavnih stvari koje ste radili zajedno.

Ako volite i pratite naše ideje i sviđaju vam se možete ih slobodno dijeliti međju svojim prijateljima uz link na naše stranice, a nas podržati u radu s kojom kavom;-).

DONIRAJ KAVU.

Hvala!

 
Similar Posts