Da sam dobila euro svakoga puta kada su me pitali zašto putujemo s djecomo, kad se oni tako ili onako neće ničeg sjećati bila bi Bill Gates;-). I da slažem se, istina je mogu manja djeca brže zaboraviti neka putovanja ali vaš zadatak je da im tu i tamo osvježite pamčenje s zajedničkim uspomenama. Evo vam par ideja kako najlakše sačuvati vaše zajedničke putne uspomene!
Vjerojatno Vam prvo na pamet padne FOTOGRAFIJA. Snimajte što više fotografija tijekom vašeg putovanja, koliko god Vam se činile glupe u tom trenutku. S obzirom na to da djeca jako brzo rastu, zabilježite svaki trenutak koji želite zadržati u sjećanju. Možete napraviti i fotoknjigu nakon putovanja kako biste je mogli zajednički pregledati i prisjetiti se tih trenutaka u svakom trenu.
Pored fotografija, snimajte i VIDEOZAPISE tijekom putovanja. Možete napraviti kratke filmove koji će Vam pomoći da se sjetite svih detalja i emocija koje ste doživjeli na putovanju. Ovo je posebno za djecu koja će moći vidjeti sebe na putovanju i prisjetiti se svega što su radili. A koje dijete ne voli kad vidi sebe i počne vikati – “Vidi, to sam ja!” .
Jedna od super stvari je i DNEVNIK PUTOVANJA, gdje ćete zabilježiti sve zanimljive događaje koji su se dogodili tijekom vašeg obiteljskog puta. To mogu biti smiješni trenuci, hrana koju ste probali prvi put ili neka zanimljivost o destinaciji koju ste posjetili. Ovo će vam pomoći da se sjetite svih detalja kad god to poželite.
Jako popularni su i SUVENIRI. Uzmite suvenire koji će vam služiti kao podsjetnik na vaše putovanje, obično su to jako popularni magneti, ali nije nužno. To može biti plišanac, knjiga, autohtona igračka… Kad god pogledate svoj suvenir, sjetit ćete se vašeg putovanja i svih zabavnih stvari koje ste radili s djecom.
Sad kad ste stvorili sve te zajedničke uspomene je dosta bitno da ih tu i tamo zajedno i pogledate, prokomentirate, prisjetite se! Razgovarajte o svemu što ste radili, pitajte djecu u čemu su najviše uživali. To će vam pomoći da uspomene koje ste stvorili na putovanju ostanu svježe i dugo nakon puta. Pa i kroz cijeli život.

Ako vam treba još ideja kako čuvati uspomene pročitajte još KAKO POTAKNUTI DJECU NA ČUVANJE PUTNIH USPOMENA .

Ako volite pratite naše ideje i sviđaju vam se možete ih slobodno dijeliti međju svojim prijateljima uz link na naše stranice, a nas podržati u radu s kojom kavom;-)

DONIRAJ KAVU.

Hvala!

 
Similar Posts