5 korisnih savjeta za sjajne fotografije djece na putovanjima

Fotografije naše djece jako su nam važne i obožavamo ih fotografirati u svim prilikama, uvijek imajući u vidu koliko će jednoga dana, u odrasloj dobi, biti sretni kada budu gledali ove uspomene. Što stariji budu, to će vam više zahvalni biti što ste sačuvali ove dragocjene zajedničke trenutke. Posebno nam je bitno sačuvati lijepe uspomene s putovanja.

Nije uvijek lagan zadatak uloviti trenutak onako kako smo zamislili posebno s manjom djecom kojima poziranje nije najzabavnija aktivnost na svijetu. Znate o čemu pričamo zar ne?

Kako bismo vam olakšali u čuvanju lijepih uspomena, donosimo 5 savjeta kojima ćemo vam pomoći da dobijete najbolje od svojih fotografija.

1. Naviknite ih na fotografiranje
Jako je bitno se djeca osjećaju ugodno dok ih fotografirate i dok je kamera okrenuta ka njima. Kod većine nas kamera budi neki osjećaj da se moramo namjestiti i tako se gubi, za fotografiju, bitna spontanost. Kod djece je lakše postići opuštenost pred kamerama nego kod odraslih. Prvi korak ka tome je da ih fotografirate češće i u raznim situacijama, i dok su sami i u obiteljskom ili prijateljskom okruženju. Na ovaj način kamera će im biti sasvim normalna pojava koja neće uzbuditi njihove emocije i ostat će u prirodnom raspoloženju.

2. Budite strpljivi
Strpljen – spašen! Zlatno pravilo koje vrijedi u svakodnevnom životu, a posebno kada se radi o djeci pa tako i o fotografiranju djece. Očekujte da ćete se da za fotografiju koju ste zamislili ipak malo morati potruditi, ali svakako će se isplatiti na kraju jer kada imamo uspomenu djeteta koju smo zamislili, u ambijentu koji smo zamislili, bit će to jedinstvena uspomena za cijeli život.

3. Fotografirajte ih iz njihove razine
Ovaj trik rezultirat će time da ćemo dobiti prisnije fotografije, bolji prikaz pozadine i realniju sliku veličine djece. Osim toga, zabavljat će ih tvoje spuštanje i namještanje oko njih što će trenutak učiniti spontanijim i zabavnijim.

4. Pretvorite fotografiranje u igru
Složit ćemo se da je najbitnija mjerna jedinica u djetetovom životu – zabava. Ako je zabavno, onda je dobro. Mnogo aktivnosti mogu biti zabavne, a fotografiranje je svakako jedna o njih, posebno ako uzmemo u obzir da fotografiramo uglavnom kada nam je lijepo. Sigurni smo da znate najbolji način na koji zabaviti svoje dijete pa iskoristite taj as iz rukava i prilikom fotografiranja, a sjajni rezultati neće izostati.

5. Lovite spontane trenutke, dječja spontanost je neprocjenjiva
Dječja iskrenost je neprocjenjiva, a ona izvire upravo iz neopterećenosti. Djeca su neopterećena površnim i osjećaju se ugodno u svojoj koži što je svakako prednost kod fotografiranja i jedan od glavnih razloga zašto upravo dječji osmjesi na fotografijama jedni od najiskrenijih i najblistavijih. Lovite spontane trenutke jer će oni zabilježiti karakter djeteta i ono nešto što će jednoga dana kada odrastu i budu gledali ove uspomene prepoznati kod sebe.
Što učiniti s fotografijama s putovanja?
Nema sumnje da su putovanja neka od najljepših i velikih događaja kako u dječjim, tako i u životima odraslih pa je jako važno sačuvati ove uspomene na sigurnom, kako bismo u njima mogli uživati cijeli život. Jedan od najpraktičnijih načina čuvanja uspomena su klasične fotografije, posebno kada uzmemo u obzir da ih danas možete naručiti u nekoliko minuta, iz pametnog telefona, direktno na kućnu adresu. Jedan od najbržih i najpraktičnijih načina je besplatna CEWE mobilna aplikacija.

Ovo brz i jednostavan način narudžbe fotografije direktno iz pametnog telefona, a osim pomoću aplikacije, možete ih naručiti i pomoću web stranice ili desktop fotoprograma u kojem možete i dodatno uređivati i obrađivati svoje fotografije.
Sjajna stvar su i cijene, koje se kreću već od 0,08 € / 0,65 kn po komadu, a ako budete pažljivo pratili uloviti ćete i akcije na prekrasne Cewe fotoknjige.

 
Similar Posts