LONDON U MARTU 🇬🇧💂‍♂️🏰 , ožujak 2023

Nada Misanovic

Zelim ovim postom da dam vjetar u ledja svim roditeljima koji se boje putovanja sa malom djecom po velikim gradovima. Nas dvoje nasa djeca od 3god i 1god smo se odvazili i krenuli u ovu avanturu zvanu London i nismo se ni malo pokajali!
Let Bergamo-London povratna karta sa koferom od 20kg i koferom od 10kg nas je izasla 260e plus parking firma Orio20 34e za 7 dana.
Smjestaj smo imali kod prijatelja i tu smo doruckovali i vecerali, a rucak smo jeli vani gdje se zadesimo (u muzeje smo nosili hranu da ne gubimo vrijeme).
Plavo nebo u Londonu ;-)
Necu mnogo da detaljisem jer smo obisli sve ono sto vas vecina i obidje. Sky Garden, Madam Tussaud i mjuzikle ostavljamo za neki sledeci put kada nam djeca budu veca.
Nase vrijeme i obilaske smo prilagodjavali vise starijem djecaku isli smo i periodu prije popodnevne dremke, dok je manja curica spavala jednom u kolicima jednom kuci. Veceri smo provodili sa prijateljima i u setnjama.
Natural History museum i Science museum smo ulazili bez rezervisanih karata unaprijed, bili su radni dani, ali i grad nije na udaru turista u ovom periodu. Djecaku 3god se jako svidjelo i jedno i drugo i mislim da je pun pogodak. Hranu smo ponijeli u oba muzeja da ne gubimo vrijeme dok cekamo jelo, a i imamo jednog izbirljivca 🤣
Hyde park i Holland park obavezno otici sa djecom moze da se provede jako lijep dan, pogotovo ako vas vrijeme bude posluzilo kao sto je nas ovih 7 dana. Meni je bilo bitno da nema pljuskova, dok je sunce bilo, prolazilo i vracalo se tokom citavog dana.
Hamley’s prodavnica igracaka-igracke se mogu naci iste i kod nas po prodavnicama, pa sam na kraju uzela knjige o Londonu i medi Padingtonu koje ce moja djeca imati kao uspomenu. Nisam htjela da uzimam nesto sto ce posle izgubiti,pokvariti… Da dodam, sto se tice igracaka na sve strane je meda Padington i kosta suvo zlato 🤣
Na kraju smo ga nasli u malim dimenzijama u Portobellu za sicu samo 11funti 🥺 (Gruberova ili ti Alice’s prodavnica u Portobellu je nazalost zatvorena do 30.marta🥹) Prodavnica Hamley’s je interesantna, djeca se mogu malo igrati malo prosetati. 6 spratova prodavnice je dobrih sat vremena potrosenih unutra.
Obisli smo jos Buckingham Palace, Royal Park, Big Ben, Oxford street za dusu nas odraslih.
Prevoz- uzeli smo Oyster od prijatelja i dopunili ih sa po 41funtu za nas dvoje da bi se bez problema mogli voziti 7 dana u prvoj i drugoj zoni. Mom djecaku je definitivno najveci dozivljaj bio crveni autobus na sprat, kao i metro, toliko da smo mu morali kupiti igracku crveni autobus 🤣🤣🤣
Smjestaj smo imali na Shepard’s Bushu koji je odlicno povezan sa svim dijelovima grada. Google map’s nam je pomogao da odmah isti dan skontamo kako funkcionise javni prevoz u Londonu. Na podzemnoj je dovoljno da citate znakove i da gledate na Google map’s gdje ulazite, gdje izlazite.
Arhitektura Londona je prelijepa, grad je fantastican. Veoma me odusevio kako je saren i obojen, ja sam ocekivala veoma tmuran i siv grad sa po kojom gradjevinom.
Nadam se da sam vam pomogla,onako kako je meni ova grupa pomogla da organizujem svoje putovanje ❤️ Za sva pitanja sam tu...
Još o Londonu OVDJE i OVDJE!

Ako volite pratite naše ideje i sviđaju vam se možete ih slobodno dijeliti međju svojim prijateljima uz link na naše stranice, a nas podržati u radu s kojom kavom;-)

DONIRAJ KAVU.

 
Similar Posts