LONDON, studeni 2022

Maris Glasnović

London s bebom i todlerom ili kolicima po Londonu!
Upravo smo se vratili i oduševljeni smo! Pišem ovaj osvrt za sve koji se usude. Moguće je! 😂
Dan 1
Ne baš zanimljiv, krećemo iz Dubrovnika, presjedamo u Zagrebu. Transfer s aerodroma Heathrow do hotela. Cca 55 funta. Preporučamo The London mini cab service. Cijene daleko povoljnije od ostalih kompanija, vozači preljubazni, autosjedalice dostupne. Hotel je bio na Cromwell road, područje Kensington. Lokaciju bih ocijenila kao odličnu. Imaju četverokrevetne sobe i cijena je bila pristojna za London. Stigli smo u hotel predvečer, naručili večeru preko Uber eats aplikacije, raspakirali se i na spavanac.
Dan 2
Nakon odličnog doručka uzimamo Uber executive, po preporuci koju smo dobili u ovoj grupi i pravac British museum. Odlučili smo se na uber i kombinaciju black cabova jer s kolicima i malom djecom ne želimo stres podzemne i u gužve. Ovaj uber je malo skuplji od običnog, ali su vozila luksuzna i vozači pouzdani. U prosjeku su vožnje bile 15-20 funti. Sad krećemo napokon na obilaske. British museum smo obišli uzduž i poprijeko. Karte morali rezervirati unaprijed iako je ulaz besplatan. U potpunosti prilagođen kolicima, nije prekrcan posjetiteljima. Popili smo i kavicu, pojeli pizzu koja je odlična. Ako želite skratiti posjet, možete se bazirati samo na prizemlje, obići dio Egipta sa kamenom iz Rosette i dio Grčke s Pantheonom. Mi smo ostali jedno 4,5 sati. Ispred muzeja na stajalištu uskočili u black cab i nazad u hotel. Kažem uskočili jer je doslovno ogroman, ušli smo s djecom u kolicima, zakočili kolica i uživali u sporoj vožnji po centru. Promet im je stvarno spor. Ali eto bar uživaš u pogledu. I uskočiš i iskočiš gdje hoćeš. Navečer Buchingham palace i Westminster, odnosno najpoznatija znamenitost Londona Big ben. Šetnja, malo fotkanja i uživanja u noćnim panoramama. Drugi dan proletio.
Dan 3
Royal observatory, odnosno Greenwich. Karte kupljene online, imali organiziran transfer preko gore navedene kompanije. Za obilazak je dovoljno nekih sat vremena jer je muzej zapravo malen. Imaju mjesto za ostaviti kolica, todler vozio autić po nultom meridijanu, beba uživala u nosiljci. Najdojmljiviji dio je nulti meridijan, odnosno crta kuda prolazi i panoramni pogled na London. Zamjerka je što im ne radi kafić i restoran preko tjedna. Srećom bio je lijep dan pa smo prošetali do prvog najbližeg. Nakon Greenwicha nas vozač ostavlja kod London bridgea i Tower bridge museuma. Islikali se do mile volje i kupili svašta u shopu da podmitimo djecu. Sljedeća spontana postaja bio je Trafalgar square. Nekako nam je postalo normalno da se u Londonu ukrcamo i iskrcamo gdje hoćemo. Kratki tour Nacionalne galerije, šetnja do obale Temze i opet hrpa slika s London eyeom, Big benom, crvenim govornicama, stražarima na konjima, ma što god se slikat moglo, slikali smo! Predvečer šetnja do Kensington parka, hranjenje Labudova i patkica na jezeru. Todler oduševljen! Bebu je lako oduševit pa to i ne spominjem.
Dan 4
Kiša pada, nema veze. Kabanice na kolica i idemo pješice do Natural history museuma. Todler obožava dinosaure. Mama isto da se ne lažemo. Ulaz besplatan, potrebna online rezervacija. Kolicima možete svuda, imaju liftove i rampe. Bili unutra satima. Poznati britanski dinosaur dippy se privremeno vratio, bili smo sretnici. U shopu ne tako sretni jer je todler odlucio kupit sve na dinosaure. Nakon muzeja na redu muzej mode i svega nepotrebnog, Harrods! Prošetali i razgledali, ulaz besplatan, a izlaz može bit dosta skup. Navečer smo otišli do Oxford streeta, naravno da smo svoje znatiželjne noseve promolili i u Hyde park. Oxford okićen prečarobno. Ja sam pokušala malo šopingirat u Primarku, ali je muž napravio vruće mi je i neću ti čekati toliki red dramu pa je cijelo ovo putovanje prošlo bez šopinga. Na to sam već pomalo navikla.
Dan 5
Meni najdraži! WB Harry Potter studio. Imali transfer ponovno, ulaznice potrebno kupiti online punooo prije, barem 2 mjeseca. Već sam previše oduljila pa ću nažalost ovdje bit kratka. Bili smo 3 sata, a mogli smo još barem toliko. Nismo stali, jeli ni pili. Sreća neopisiva, todler se izmahao štapićem i oduševio Hogwarts expressom. Čak imamo i video kako se bori sa smrtonošama. U shopovima smo se nastojali maksimalno suzdržat jer su cijene boli glava. Kolicima svuda bez muke. Slika opet kao u priči. Uspomena također. Vratili se predvečer u London, naručili mini gozbu preko Uber eatsa i započeli s pakiranjem.
Dan 6
Povratak kući. Todler viče da neće kući, ostat će u Dondonu. Ostali bi mi svi, ali nam je ispraznio džepove poprilično. Transfer do aerodroma. Letili Croatiom, pošto smo presjedali nismo se mogli chekirat online naravno. Ali Star aliance ima šalter za business klasu i rado su nas chekirali prije vremena. Aerodrom ima odličnu igraonicu za bebe i todlere. Sve u svemu nimalo naporno, maksimalno smo uživali i iskoristili svaku minutu. Stavljam malo slika da vidite da ne lažem. 😂
Imate pitanja? Pitajte MARIS!
 
Similar Posts