MALTA🇲🇹☀️ , siječanj 2023

Mare Bačić

Vise cu pisati o nekim stvarima koje su mene zanimale prije putovanja, tipa pristupacnost kolicima, hrana, vrijeme…
Isli smo na Maltu Ryanairom 03.01., let je bio u 13:30 i trajao je sat i pol. Ovo je mojoj bebi, Jakši bio prvi let (1.5 god.)
Prije putovanja spremila sam mu rucak u termosicu i nije bilo problema na aerodromu to isto i unijeti u avionu, kao ni ostalu hranu za bebe i vodu (takodjer je isto bilo i pri povratku).
Nismo nosili autosjedalicu, sidija je na meni tj skakao po meni u avionu i bilo mu je zabavno. Nosili smo samo par figurica zivotinja za zabavu, ali dovoljna zabava mu je bila otkopacavanje i zakopcavanje sigurnosnog pojasa te spustanje i dizanje zastora na prozoru. Upute za spasavanje koje su zalipljene na sjedalu ispred nas posluzile su za pricanje price i tako, prezivili smo.
Koristili smo taxi vise manje i on je sjedio na meni, zavezan, buduci da su sve voznje relativno kratke nije bilo nekih problema. Takodjer preko Bolta se mogao uzeti i taxi sa sjedalicom.
Bili smo smjesteni u hotelu Ax the Palace u Sliemi, u kojem smo imali i dorucak, Jaksa je jeo bolje nego ikada.
Ukoliko ne bi pojeo nesto vani kao i mi onda sam mu u hotelu narucila rucak u sobu a za veceru smo kombinirali nesto iz Lidla koji je bio odmah uz hotel.
Iz Slieme do Vallette putovali smo trajektom, plovidba traje nekih 10min a ostatak po Valletti pjeske.
Do samog centra pjesaci se uzbrdo, neke ulice imaju stepenice al to su one siroke stepenice i vrlo niske, mi smo gurali kolica po cesti jer promet po centru i nije toliko gust. S obzirom da Jakša šeta po 5 minuta i onda ga treba nositi ili gurati u kolicima, dobar dio putovanja osicali smo se ko zaprežni konji 😅. Bio je to dobar trening i onaj ko želi smršaviti, put pod noge i za Maltu.
Ostali gradovi nisu toliko brdoviti.
Osim Vallette u kojoj smo proveli cili drugi dan isli smo 3. dan u Mdinu, Rabat, Dingli Cliffs i Marsaxlokk (to je sve relativno blizu).
Sljedeci, 4.dan isli smo na otok Gozo (gradovi Victoria i Xewkija) i pri povratku u Aquarium u gradu Bugibba). Do Goza smo isli taxijem iz Slieme do luke Cirkewwa, trajekt ima svakih pola sata) a do Victorie na Gozu autobusom, natrag taxijem jer autobus vozi predugo.
Do Popaja nismo stigli mada je blizu luke Cirkewwa jer smo zurili u Aquarium, mada Aquarium prodjete za pola sata i mogli smo stici i Popaja ( sve je na istoj strani pa je dobro to zajedno viditi).
Zadnji dan smo proveli ponovno po Valletti, uzivali u toplom vremenu i šarenilu grada. Vrijeme nam je bilo top svih dana cak je temperatura dosezala i do 23.stupnja, tijekom dana nismo nosili jakete, a navecer tek onako neku laganiju.
*Prvi povratku, Jaksa je upoznao prijatelja Lovru, bilo je to prijateljstvo na prvi pogled, ako je Lovrina mama u grupi neka se javi😘.
Ispod su vam slike da malo docaramo sve, ako netko ima pitanja slobodno se javite. Sretno svima koji uskoro idu na Maltu. ✈️🇲🇹❤️*
Zanima vas još više o putovanjima na Maltu? KLIK KLIK  KLIK
 
Similar Posts