MALTA, zima 2023

Matea Medić Kraljić

Girls trip 4 dana (djeca 11g i 4g)
Osobno sam drugi put na Malti (nikako posljednji 🙂 ) i svaki put me iznova odusevi!
Kretali smo iz Zagreba sa Ryanair-om i preko booking-a narucile da nas ceka taxi na aerodromu (cijena oko 20e) i isle direktno za Sliemu gdje smo bile smjestene. Hotel je bio odlican,top pozicija, cist, soba ogromna, dorucak solidan, osoblje ljubazno ( Azur Hotel by ST hotels ) Taj dan smo iskoristile za obilazak Slieme i ubole odlican restoran Felice Brasserie sa djecjim igralistem u sklopu restorana gdje su cure uzivale dok smo cekali klopu. Sve preporuke!
Sutradan smo rano ujutro isli u Marsaxlokk jer je bila nedjelja i htjeli smo dozivjeti njihovu trznicu. Gradic je presladak i jako fotogenican.
Obisli smo Valletu uzduž i popreko ,cak smo se i vozile s konjem i kocijom u cemu je curica od 4.g posebno uzivala ( obavezno cijenkanje, mi smo se nakraju vozile za 30e a poceli smo s 80e🤦)
Nakon toga smo isli u PLAYMOBILE FUN PARK. Vrijeme nam je bilo super pa su se cure igrale i u vanjskom parku i unutra s legicima te smo nakon toga isli u ESPLORA INTERACTIVE SCIENCE CENTRE koji je apsolutno odusevljenje i sve preporuke.
Zao nam je da smo dosle prekasno i da nismo imale vise vremena! Svi smo bili odusevljeni i veliki i mali! Pripaziti na radno vrijeme sa svim na Malti, Esplora npr ne radi ponedjeljkom, preko tjedna radi do 15h a vikendom do 17/18h.
U ponedjeljak smo rano ujutro isli u Mdina. Na samom ulazu je veliki djecji park i kafic odmah uz gdje smo poslije uzivale dok su se cure zabavljale.
Nakon toga smo isle u Valletu u podne na pucanje topa, obavezno doci mrvicu ranije jer bude miljon ljudi koji zele biti na ogradi u prvom redu. I napomena da top ne puca nedjeljom!!!
Nakon toga smo isli na otok Gozo sa fast ferry. Za 45 min smo bili na Gozu, tamo smo uzeli hop on hop off bus i obisli cijeli otok.
Po povratku smo jos dirali po Valleti.
Koristili smo iskljucivo Bolt sto se pokazalo idealno i ustedjelo nam masu vremena. Niti jedan Bolt nismo cekale duze od minute ( vise su oni nas cekali 🤣) i svaki put bi nas iskrcali doslovno na ulazu. Sve preporuke! Sve voznje su se kretale oko 10-16e)
Promet je kaotican, vozi se lijevom stranom tako da nam renta car nije bio opcija.
Imate pitanja? OVDJE
Više putopisa o Malti? KLIK
 
Similar Posts