MALTA, veljača 2023

Znam da je Malta već razvikana tema u ovoj grupi ali neće škoditi pokoji novi pogled na predivnu otočnu državu u Sredozemnom moru. Nama je ovo bilo prvo dalje putovanje i prva vožnja avionom pa će nam sigurno ostati posebno u sjećanju.
Vratili smo se sinoć pa pišem dok su doživljaji još svježi.
Muž,ja i dvoje djece(3,5 god i 5 god)
1. DAN
Direktan let Ryanair Zagreb-Malta,Let je trajao sat i 45 min,djeca su zaspala nakon što smo 5 min bili u zraku. Na Maltu smo stigli oko 15:30,te smo na aedromu rentali auto. K.W.L Rental Car Group. Dobili smo automatik,hybrid,pola tanka goriva + dvije sjedalice + osiguranje – 240eur i depozit 350eur koji vraćaju unutar 30 radnih dana od kada vratiš auto. Promet im je kaotičan,nije problem voziti lijevom stranom,brzo se navikneš ali teško se navikneš na njihovu ludu vožnju,ubacivanje u trake,ne postojeće žmigavce,trake koje nestaju,a ako staneš prije kružnog toka da nekome ne uletiš narednih 5 ljudi iza ti trubi ali njima je truba toliko poznata da na nju ne reagiraju😂 Sve je puno kružnih tokova i Google Maps nije najpouzdaniji(ne pitaj kako znam 😂). Hotel nam je bio u Bugibbi,dok smo se smjestili,prošetali po kvartu već je bilo vrijeme večere.
 
2.DAN
Obišli smo Mdinu,Rabat i na kraju se zaputili u Marsaxlokk gdje smo ručali na rivi i kupili suvenire. Kaže sat da smo taj dan napravili preko 25.000 koraka,ja sam posebno uživala u Mdini.
3.DAN
Ovaj smo dan odlučili cijeli posvetiti Valetti,muž više voli živopisnije gradove,pune ljudi,dućana,kafića pa je njemu ovdje bilo najljepše. Tamo smo posjetili Lower i Upper Barrakka Gardens,gledali pucanje topova u podne,ST Elmo,Triton fontanu. Šetnja i Ručak.
4.DAN
je bio planiran za otok Gozo te nam je u planu bilo platiti neki brod Tours iz Bugibbe ali je mlađe dijete toliko bilo premoreno,stalno je bio plačljiv i tražio da ga se nosi,pa smo odlučili to odgoditi za neki drugi put i posvetiti taj dan njihovim željama pa smo otišli na Golden Bay pješčanu plažu gdje su se cijeli dan igrali,jeli pizzu,muž i sin su bili dovoljno hrabri za kupanje dok smo kćer i ja ušle do koljena i nastavile se sunčati😂 Temperatura na plaži je bila između 18-20 stupnjeva ali je dosta pržilo da je osjećaj bio kao da je 30 i izgorili smo. Tako da koristite kremu sa zaštitnim faktorom,nemojte bit naivni kao mi 😂
5. DAN
Zadnji dan smo proveli u Bugibbi,obišli centar, Aquarium,dječji park pored Aquariuma. Na putu prema aedromu svratili na Blue Grotto. Avion za Zagreb smo imali u 16:55. And thats all folks!
Nismo posjetili Popeye village,Dingli Cliffs i otoke Gozo i Comino,imali smo vremena ali je djeci trebao dan odmora pa smo to odlučili izbaciti i možda ostaviti za neki drugi put ako ga bude 🙂
Imate pitanja? OVDJE
Još putopisa s MALTE? KLIK  KLIK
 
Similar Posts