HOME EXCHANGE U ITALIJI, svibanj 2022

Kristina Bratović Korlević

Gardaland Resort – Gardaland – Parco Natura Viva – Sirmione – Verona
Tjedan nakon Uskrsa proveli smo u Gardalandu i predivnoj okolici Lago di Garda i Verone.
Krenuli na uskrsni ponedjeljak i to je bila velika greška 😅, donosno trebali smo vjerojatno krenuti u noći… 😂… Putem je bila ooogromna gužva i vozili smo se dva sata duže nego li što je trebalo, ali eto…stižemo napokon u Gardaland Resort. Ostavljamo auto na parkingu i odmah sačekamo bus koji vodi do Gardalanda.
U Gardalandu je bila dosta velika gužva, ali ipak smo dosta toga pogledali i ostali do samog kraja. Neke atrakcije ostavili za sljedeći dan budući smo imali paket hotel + dva dana ulaz u park + Sea Life. Bus vozi iz parka do hotela, ali gužva je bila ogromna da nije bilo pomaka ni milimetar pa smo otišli pješke – potrebno oko 20 minuta do hotela.
Radimo prijavu u hotel i daju nam termin za večeru. Večeru sam odmah uplatila kod rezervacije jer sam znala da ćemo biti umorni (i stvarno sam dobro odlučila). Rezervaciju sam uzela u Gardaland hotelu, ali dan prije su me nazvali i javili da su nas prebacili u Magic hotel, ali bez potrebe nadoplate. Sobe veće i komotnije. Reko…hvala, može!
Neću dužiti…ukupan dojam hotela je vrlo dobar. Usluga im je na razini, večera je bila stvarno raznovrsna, a isto tako i doručak. Nema čega nije bilo. Oko hotela puno raznih igrališta, nakon večera animacija… Obično ne idemo u family hotele pa nam je i to bio doživljaj. Cijena je značajna, neću lagati….ali eto možemo reći da smo i to vidjeli! Ha, ha…
Sljedeći dan odlazimo ponovno u Gardaland i bilo je duplo više ljudi od dana ranije… ludnica. Uspjeli smo ići na razvikani Jumanji i iskreno ostali jaaako razočarani.
Ostajemo do kraja, ponovno pješke do hotela 😓i odmah odlazimo do apartmana kojeg smo uzeli preko Home Exchange, mjesto samo 20min udaljeno od Gardalanda – Sant’Ambrogio Di Valpolicella. Apartman koji je obično B&B, sasvim dovoljan za par dana boravka.
Srijeda je rezervirana za Parco Natura Viva! Nemam druge definicije nego – stvarno predivno mjesto. Iako nam je Bioparc u Valenciji još uvijek broj 1, ovaj Park mu je najbliži po mom skromnom mišljenju. Prvo smo otišli na turu pješke pa na kraju Safari s autom. Super kombinacija jer su djeca bila koma pa su ubrzo zaspali u autu. Unutar Parka ima nogo dječjim igrališta, restorana s brzom hranom i raznim napitcima, ali i automata. Toaleta isto ima dovoljno. Svugdje možete plaćati karticom. Jedino…uzmite koji € sa sobom jer ako uđete u farmu s kozama i želite ih hraniti na automatu možete kupiti lopticu s hranom, ali ide jedino kovanica od1€!
Nakon Parka otišli smo prošetati u Sirmione. Lijep gradić, pogotovo stari dio. Prelijepe vizure i pogled na Lago di Garda. Sladoled je neizostavan i čak ja koja ga ne volim baš (da znam….čudak 😅)bio mi je TOP!!
Četvrtak odlazimo u Veronu vlakom (željeznička stanica u blizini apartmana pa mi je to bio i cilj) – 9€ u jednom smjeru za nas 4, vozili se 15minuta.
Na glavnom kolodvoru u Veroni uzeli Hop On-Hop Off bus i otišli do centra, pogledali najveće znamenitosti, prošetali ulicama, ručali. Uživali u ljepotama jer je Verona stvarno predivna i bogata poviješću. Kada smo sve pogledali ukrcali se ponovno na HO-HO bus i napravili obilazak do kraja te se vratili na glavni kolodvor.
Stižemo u apartman umorni, ali puni dojmova.
Sljedeće jutro odlazimo kući iako smo imali još nekih planova, ali kiša nas je otjerala.
Za ručak stali u Ikei Villesse, prošetali i put pod noge prema dragoj nam Istri 🥰.
Imate pitanja? Pitajte KRISTINU.
 
Similar Posts