ISTANBUL, TURSKA veljača 2022

Vernesa Shafran

 

Tokom zimskih praznika poveli smo četvero djece Istanbul na ludu zabavu o kojoj ni danas ne prestajemo pričati. Bilo je svakako izazovno hendlati četvero djecice od 8, 6, 4 godine i bebu od 8 mjeseci, no uspjeli smo i bilo nam je oooodlicno!

Nasa djeca jako vole putovati a ja smatram da je najbolje obrazovanje upravo putovanje. Na putovanju naučimo toliko toga, iskusimo i uložimo u sebe same da niti jedan vid obrazovanja/škole nije sličan. Zato volimo putovati i pandemija nas nije zaustavila.

 

Osim standardne ture posjeta Sultanahmed dijelu Istanbula s dzamijama, muzejima i ostalim znamenostima, posjetili smo Legoland, Aquarium i Ahmed Koch Muzej u kojem se komotno mozete zadrzati 4 sata i uzivati s djecom razgledavajuci i uživajući u starim autima, vlakovima, avionima, kočijama, motorima i ostalim prevoznim sredstvima. Muzej je toliko prekrasan i slojevit da jednostavno uzivanciji nema kraja.

 

Potom Taksim, crveni tramvaj, Galata toranj, restorani i trgovine. Brodom smo posjetili Buyukadu i totalno se zaljubili u život na ovom otoku. Vozili smo se iskljucivo taxijem koji je povoljan. Takoder smo isprobali i žičaru dok čekamo da ova naša zagrebacka proradi. Sve bi ponovili rado barem jos jednom.

Ako imate još pitanja za Vernesu pitajte OVDJE.

 
Similar Posts