Muzej školjaka Gloria Maris –  Slava moru Osijek

Irena Bušić

Radi se o privatnoj zbirci gospodina Vladimira (koji je 🌍 Wikipedia…Google…enciklopedija 3u1 promemorija žešća) a koja je samo 5% njegove privatne kolekcije….da dobro piše samo 5%.
Preko milijun primjeraka najveća u Hrvatskoj i Europi.
Dva sata čistiog zadovoljstava, individualno vođenje gospodina i njegove supruge Mandice, koji pričaju takve zanimljive priče da pomislite da ste u vremenskoj kapsuli koja vas vodi u daleka mora i putovanja zanimljivija i od 20 000 milja pod morem.
Eksponate koje možete vidjeti i dodirnuti su jedinstveni i neprocjenjivi neki od njih su jedini na svijetu. Svaki eksponat je jedna priča koju gospodin prenese s toliko žara da ostanete u čudu i satima nakon posjete.
A životna priča gospodina Vladimira …e to je za još jedan muzej ili barem enciklopediju. Neki ljudi zaista postoje da oplemene ljude oko sebe.
U simboličnu cijenu ulaznice od 5 eura sami sve financiraju jer nitko nema interesa. I onda pomisao što bi neka druga zemlja napravila od ovog bogatstva? Možda samo jedan projekt bi mogao učiniti čudo…pa eto ako ima neka duša koja može pomoći neka kontaktira gospodina Vladimira.
Ako ne stignete sve pogledati do kraja s istim ulaznicama se možete vratiti više puta…da postoji i to …za samo 5 eura.
Molim vas ako ikada dođete u Osijek izdvojite minimum 2 sata i posjetite muzej u Tvrđi. Posjetili smo brojne muzeje a ovakvo iskustvo nismo doživjeli nikada.
Svakako preporučam i malima i velikima.
 
Similar Posts