Obiteljske uspomene nemaju cijenu…

By Mamin ručak

Možda nam nikada, kao ove godine, nije bilo teže priuštiti si ljetovanje. Cijene smještaja, goriva i hrane nikad nisu bile veće….a upravo su to tri stvari na koje najviše novaca trošimo na putovanju.
I zato vam nosim TOP 6 savjeta kako uštedjeti:

TOP 1: Smještaj rezervirajte što ranije
Uvijek sam se smijala ljudima koji nakon skijanja u veljači, razmišljaju o ljetovanju u srpnju. No, to je prilika za First minute booking i povoljniju cijenu, pogotovo ako vaša tvrtka ima kolektivne godišnje odmore i točno znate kada možete biti na moru. Ovaj savjet više ne možete primijeniti ovo ljeto, ali imajte ga na umu za iduće.

TOP 2: Putujte starom cestom

U ljetnim mjesecima mnogo puta je stara cesta “brža” od autoceste. Ako putujete starom cestom potrošiti ćete manje goriva i živaca zbog kilometarskih kolona kod Svetog Roka, a cestarinu ne morate platiti. Uz to put je zbog krajolika zanimljiviji.

TOP 3: Isplanirajte obroke

Ako idete u apartman, isplanirajte obroke i kupnju obavite u mjestu stanovanja. To pogotovo vrijedi ako idete na otoke. Na otocima je cijena hrane u trgovinama skuplja nego na kopnu. Ne znam jeste li znali, ali Lidl je jedina trgovina, koja ima istu cijenu svih namirnica, bez obzira nalazili se vi u Varaždinu i na Hvaru.

 

TOP 4: Jedan posjet restoranu je sasvim dovoljan

Puno puta sam pisala kako ne volim ići u restoran s djecom, jer se taj ručak /večera svodi na trčanje i hvatanje djece po restoranu, dok se naručeno jelo hladi. Cijene obroka u restoranima su također poskupljele. Doslovno, za jednu večeru možete platiti još jedno noćenje u apartmanu. Odlučite, što vam je draže?

 

TOP 5: Ponesite hranu i vodu na izlet

Ako planirate cjelodnevni ili poludnevni izlet svakako si pripremite obroke / međuobroke. Ne zaboravite na vodu jer ima turističkih mjesta gdje ćete 0,5l vode platiti preko 1,5 eura.


 

TOP 6: Sitnice
Iako su predivne, izbjegavajte iznajmljivanje ležaljki i suncobrana. Prirodni hlad, ručnik ispod bora na kamenju je bolja, zdravija, a u konačnici i povoljnija opcija.

Također, ne mora vam svaki dan završiti s kuglicom sladoleda, kuhanim kukuruzom ili palačinkama, čije su cijene također “skočile“ u odnosu na prošlu godinu.

 

Ne pretjerujte sa suvenirima. Mi najviše volimo magnete za frižider. Ne zauzimaju puno mjesta i ne skupljaju prašinu.

Neka vam slike s ljetovanja ne ostanu samo na mobitelu ili Instagramu. Razvijte ih. Potrošiti ćete nešto novaca, ali dobiti ćete uspomenu za cijeli život. Pogotovo kada djeca odrastu.

Bit ljetovanja nije ludo trošenje novaca. Bit su zajedno provedeni trenuci, osjećaj i uspomene koje ostaju.

Mi bi na sve ovo dodali još – koristite PUTOKLINCI KARTICU ZA POPUSTE 😉

 
Similar Posts