Danijela Tomić

S obzirom da je bilo dosta upita za Bugarsku, a nema baš nešto postova o njoj odlučila sam napisati jedan.

Mi smo bili 2019. godine s djetetom od 3 godine tada. Sami smo organizirali cijeli put. Išli smo automobilom iz Hrvatske početkom 8 mj. Krenuli smo noću da bi popodne nakon 12 sati bili tamo jer tada bio check in. Cijelo vrijeme skoro je autoput. Bila je velika gužva, s obzirom da je to period kada iz Njemačke uglavnom putuju za Tursku, istim tim putem. Ali nigdje nije bilo zastoja niti čekanja. Srbiju smo relativno brzo prošli. Na graničnom prijelazu iz Srbije u Bugarsku će vas dočekati poprilična gužva i jako puno traka, mislim 11. tako da ni to čekanje na prijelaz nije pretjerano dugo. Naše dokumente s obzirom da smo u EU brzo pregledaju, ali postoji i traka posebna za EU građane samo teško je pogoditi odmah koja je.

Vinjeta za Bugarsku se može kupiti nakon graničnog prijelaza, veliki je red za kupiti vinjetu, ali postoji automat pored na kojem nije gužva i mi smo tamo riješili vinjetu. Stajališta putem ima sasvim dovoljno, ali ako idete kao mi u 8 mj. očekujte gužvu, na nekima se ne možete ni zaustaviti od gužve, pogotovo na onima koji imaju Mc Donalds ili Burger King. Urednost nije baš na nivou. Kada se prođe odvojak autoceste koji vodi prema Grčkoj i Turskoj je puno manja gužva i stajališta su jako uredna. Čak je bio je dan dio autoceste gdje je bilo svega par automobila.


Mi smo bili smješteni u Cascadas Family Resortu. Nakon pregledanih stotina hotela i apartmana ovaj nam se učinio najboljim za nas. Nije klasičan hotel već su smještajne jedinice apartmani unutar samog kompleksa. Malo je nezgodno za pronaći ulaz ako slušate navigaciju 😊

Oni ne nude all inclusive, već doručak i večera. Nije nam toliko bio potreban ručak, jer relativno rano počinju služiti večeru, a većinu dana smo ionako provodili ili na bazenima ili na plaži. Sve je čisto i uredno i redovito čiste i održavaju kako apartmane tako i cijeli kompleks. Parking se dodatno plaća, to platite kod check-in i onda vas tek puštaju u kompleks. Možete i parkirati na ulici ali to nismo htjeli koristiti.


Unutar kompleksa osim restorana gdje je večera i doručak postoji još restorana u slučaju da ne možete izdržati do večere. Trgovina s osnovnim namirnicama ako želite sami kuhati, ili prizalogajiti. Cijene nisu bile puno skuplje od trgovina izvan resorta. Ima nekoliko zona s dječjim igralištima, eco park sa spravama za igranje, jahanje ponija i malo zoo sa zečevima. Od bazena ima 3 koji su baš prilagođeni djeci, ostali su bazeni za odrasle. Bazen s jacuzzijem jedino nije radio, sve ostalo je bilo otvoreno. Šetnice kroz cijeli resort su uređene, od jezerca, do ležaljki između drveća.


Što se tiče kompleksa uređen je po mjeri djece. Automobilima se ne može voziti po cijelom kompleksu već postoji dio za parkiranje, ostalo je za šetnju. Sam kompleks sastoji se od 7 bazen i predivno je uređen baš za odmor. Do plaže je 15ak minuta hoda. Plaža je pješčana, nema drveća, a samim time ni hlada. Nemojte očekivati kao u Hrvatskoj da imate bar malo prirodnog hlada. Na plaži postoje dijelovi s ležaljkama i suncobranima koji se naplaćuju (mislim da su ležaljka i suncobran bili oko 20e), a između njih je prazan prostor gdje možete slobodno doći sa svojim stvarima.

Uz samu šetnicu ima hrpa restorana, i zabavni dio za djecu, gdje si može svatko pronaći što želi. Mi smo najviše u luna parku. Na plaži ovisno o danu može ponekad biti meduza ili velikih valova, tako da bacite oko na zastavice na plaži koje su boje. U 10 dana nama je bilo jednom valovito i jednom s meduzama.
Isprike na dugačkom postu, ali željela sam vam dati što konkretnije informacije ali trebatu još koju info tu sam KLIK

 
Similar Posts