MALLORCA, Španjolska, jesen 2022

Kristina Bratović Korlević

Ono kada ti neka destinacija nije uopće na listi, a oduševi te višestruko!! 😍
26.10.-3.11.2022. – odličnih 9 dana. Prava destinacija ako želite doći kući s dodatnim “koferom” kako ja volim reći, koferom punim viđenih ljepota. Otok odiše poviješću i svaki grad, svako posjećeno mjesto je toliko bogato prekrasnim vizurama zgrada da ne možete ne biti oduševljeni. Baš zbog toga bilo je preteško odvojiti ovih “par” slika jer mi je mob pun fotografija i videa… Morati ćete se zadovoljiti… 😅😂
Idemo redom:
📍Let Treviso – Palma de Mallorca: Ryanair 300€ –> 4 ruksaka i 1 kofer 20kg / Parking nasuprot aerodroma za 9 dana 39€
📍Rent-a-car je obavezan ako želite obići otok. Preporuka za Mallorca Car Hire, najjeftiniji što sam uspjela naći: 9 dana 245€ puno osiguranje + dva vozača + jedna AS za dijete od 4 godine (bez depozita). Dobili Ford Fiestu i super nas poslužio! 
📍Smještaj Home Exchange u mjestu Son Veri Nou, rezidencijalna četvrt vrlo blizu aerodroma i Palme (15minuta). Odličan apartman!!
📍Posjećena mjesta (iako naravno kako je moj običaj mnoga nismo stigli 😁, pinova na karti majko mila…🤣)
 • Palma de Mallorca – nikako se ne može zaobići! Katedrala je toliko veličanstvena da stvarno njezina veličina vlada gradom. Ulicama grada nailaziti ćete na mnoge predivne lokacije, jedna ljepša od druge. Par minuta hoda od katedrale prema izlasku ima i veliko dječje igralište, Parc de la Mar
 • Palma Aquarium jako nam se svidio. Mnogo je veći nego smo izvana mogli zamisliti. Potrebno odvojiti barem 4-5 sati za njega. Unutar je i restoran, dječje igralište, šetnica kroz vrt. Unutar akvarija na mnogim mjestima susrećete osoblje koje objašnjava mnoge zanimljivosti. Mi smo na primjer gledali kako hobotnica dolazi do skrivene hrane, pokazali nam i objasnili kako hrane životinje, kako rastu školjke… Stvarno jako lijep!
 • Plaže odmah ispod akvarija Ca’n Pastilla i S’Arenal najviše su nam se svidjele i tu smo se najviše kupali. Duga pješčana plaža. Za djecu raj! 🏖
 • Banyalbufar – mjesto s terasastim dvorištima/poljima
 • Valldemossa – nezaobilazno mjesto kojeg morate posjetiti. Oduševio nas svakim sljedećim korakom sve više. Predivne zgrade i ulice.
 • Soller – poznat po povijesnoj električnoj željeznici. Vlak prometuje (mi nismo stigli, došli prekasno) i čini mi se da je cijena 8€ u jednom smjeru.
 • Alcudia – stari dio grada okružen zidinama kojima možete prošetati i uživati u pogledu na grad odozgo. Ulice i zgrade isto tako jedna ljepša od druge.
 • Plaža Poer d’Alcudia – istočni dio otoka, duge bijele pješčane plaže. Mnogi kažu da su plaže na ovoj strani ljepše, ali eto…nam se ipak više svidjela zapadna obala. 🙂
 • MARINELAND park s životinjama. Nije jako velik. Nama se svidio i osjeti se nevjerojatna povezanost edukatora s životinjama.
 • Llucmajor – i ovo mjesto nas je jednostavno oduševilo. Španjolski trg ima i lijepo dječje igralište s vrlo zanimljivim igrama, neke čak i pričaju. 🤩Prefora!
 • Algaida
 • Natura Parc – u prinscipu to je utočište za životinje. Ima mnoge vrste ptice, puno njih nismo nikada vidjeli. Nije nas oduševio, ali niti potpuno razočarao. Budući se radi o Udruzi nekako mi se čini da nedostaje sredstava kako bi sve bilo malo bolje… U ovom parku imate mogućnost pripreme svoje hrane na roštiljima na otvorenom pa ako je nekome zgodno zašto ne. Naš posjet je trajao oko 2 sata.
 • Castell de Bellver – morate posjetiti! Nalazi se na brdu iznad glavnog grada tako da s vrha nudi prekrasan pogled na cijelu Palmu! Unutar se nalazi i povijesni muzej pa možete vidjeti kako su osvajali Mallorcu od samih početaka i kako se potom mijenjala.

Eto…mislim da sam prošla sve…valjda 😁
Ljudi su nas oduševili isto kao i mjesta, vrlo su dragi i susretljivi. Svi gradovi su povezani jako dobrim cestama koje su u većini autoput (dvije trake). Autoput je potpuno besplatan. Parking na ulicama besplatan! Plaća se samo u natkrivenim garažama (koristili 2 puta jer je bilo jako toplo) i tamo gdje su mjesta označena plavom bojom. Znači TOP!!
Cijene benzina iste kao kod nas ili jeftinije. Najskuplje je bilo na aerodromu gdje smo prvo tankali tako da je naš savjet ako morate tankati jer dobijete prazni rezervar onda staviti samo 10€ i onda tankajte negdje drugdje. 😉
Eroski supermarketi su jako dobri marketi sa svime i svačime!
Nadam se da ćete uživati u slikama i da sam vam barem malo prenijela ljepotu otoka koja nije samo u plažama….
Vrijeme smo imali odlično, vani 27-30, a voda 24-25 stupnjeva.
Ako imate još pitanja pitajte KRISTINU.
 
Similar Posts