Recenzija hotela Aminess Khalani Beach by Ana Lopac Groš

Hotel je u Makarskoj u njemu smo boravili 9 dana krajem srpnja i početkom kolovoza 2022.
Prvo ću reći da svakako odete na Skywalk s unimogom. Skuplje je, ali je doživljaj vrhunski.

Hotel se nalazi u Makarskoj. Poznato je kako su tamo prekrasne plaže, ali prepune turista. Boraveći u hotelu vi možete birati. Hotel se nalazi na samom početku Makarske. Kad izađete iz hotela možete birati: ukoliko želite biti u gužvi skrenite lijevo prema centru Makarske, ako želite mir odite na desnu stranu i potražite si odgovarajuću uvalicu ili plažu.
Sobe su velike, prilično jednom hotelu s 5*. Sobarice su detaljne i pedantne pri čišćenju. Nadopunjujući kapsule za nespresso aparat naša sobarica nas je pitala koja vrsta kapsula nam najviše odgovara i do kraja boravka uredno nam je davala tu specifičnu, ljubičastu kapsulu  koju smo odabrali 😊. Mi smo uzeli sobu koja okrenuta prema Biokovu. Nekako nam je dobro buditi se s suncem, a imati poslijepodne hlad. Hotel je dobro pozicioniran i ne čuje se buka automobila s magistrale čak ni noću.
Za mlađu djecu postoji animacija i dječji klub -nju naše dijete nije koristilo. Za one od 10 godina postoji game room u kojem se nude razne konzole i pripadajuće igre. Animatori su na raspolaganju od 10 sati ujutro pa do navečer. Nisam primijetila da imaju svoju maskotu (kao npr. Pino ili Maro) -ali animatori će se potruditi da vaše dijete bude zadovoljno.
U sklopu hotela nalazi se dva bazena. Voda je čista i umjereno topla -rekla bih idealna.  Gužva je više na ležaljkama, a u samom bazenu imate sasvim dobru mogućnost plivati ili se poigrati s djetetom. Nitko neće gledati ružno ako vaše dijete bude skakalo u bazen. U bazenima imate pristup barovima i moguće je popiti smuthy koje radi divna djevojka s iznimnim strpljenjem (i osmjehom)odgovarajući na 10 pitanja i još 15 potpitanja naše djevojčice koja nije bila sigurna što bi ona pila, ali bi nešto pila 😊.
Restoran je prostran i dovoljno je mjesta za veći broj gostiju koji se sliju u vrijeme večere ili doručka. Poslužuje dovoljan broj konobarica i konobar -nema čekanja za čišćenje ili naručivanje pića. Doručak je produžen, moguće ga je jesti u periodu od 7 do 11h. Večeru možete pojesti u periodu od 18.30 do 21.30. Ipak ukoliko se zadržite i nakon tog vremena neće vas ubijati pogledom već vam dopustiti da u miru bez požurivanja pojedete svoje obrok. Svi koji vole otići na izlete, obilaziti sadržaje u bližoj ili daljnjoj okolici ili imaju malu djecu cijeniti će ovako dug period konzumacije hrane.
Hrana je, malo je reći, odlična. Namirnice su svježe, kvalitetne i raznovrsne, na meniju s nalazi raznovrsno meso, tjestenina, riba….  Za doručak ćete popiti svježe cijeđeni narančin sok,  vitaminski shot ili pjenušavo vino, ali i kavu iz aparata iz kafića -sve uračunato u cijenu polupansiona. Predlažem da potražite Mirsada koji će vam pomoći da nađete idealnu kombinaciju namirnica koje ćete pojesti u kajgani. Petkom se nemojte iznenaditi ponudom npr. kamenica, škampa ili odlične tune, bakalara. Ponuda mesa je isto vrhunska -osjeća se njegova svježina i dobra pripremljenost. Kao prilog moguće je pojesti „obični“ pomfrit, ali i prženi batat, zapečeni komorač, kremica od vanilije i druge delicije. Poželite li pojesti sushi -moguće je to svaki dan. Dječji kutak postoji, ali mislim da je nepotreban. Naše dijete nit jednom nije stalo kraj njega 😉. Kolači su dobri, nemate dojam da u ponuđenim, različitim vrstama jedete kremu istog okusa, ali u drugoj boji.  Konobarice i konobari će neumorno pri vašem jelu odnositi tanjure nastojeći da vaš stol bude ugodno mjesto za blagovanje. Iako je vidljiv umor i ozbiljnost pristupu poslu, nastojat će se osmjehnuti vam se sretnu pogledi.
Za vrijeme našeg boravka još su se odvijali neki sitniji radovi. Ipak to se odvija izvan vremena kada u tom prostoru borave gosti nastojeći što manje inkomodirati vaš boravak i opuštanje. Osoblje u hotelu se još uigrava, među njima ima onih koji se sjajno snalaze, ali svi se nastoje truditi da vam vaš boravak bude ugodan. Hotel vodi gospođa Marina Josipović -igrom slučaja smo se upoznale i mogu reći da ga vodi s rijetko viđenom empatijom prema gostima, ali i svojim ljudima, osoblju hotela i jasnom vizijom što želi od „hotela“. Meni osobno je pomogla u jednoj nezgodnoj situaciji u maniri vrhunskog profesionalca, a opet iskazujući pri tome nevjerojatnu ljudskost.
Svakako ćemo se vratiti jer smo doživjeli ljepote Makarske, njezinih plaža i Biokova (potražite izlet s unimogom) uspješno izbjegnutom gužvom od silnih turista. Zaključiti ću da je idealna lokacija hotela, odlično osoblje koje je na putu da postane dobar tim uz gospođu Josipović.

 
Similar Posts