Staška Matić

Naš brzopotezni weekend getaway: 3u1 (Đurđevac, Bjelovar, Čazma)

Ekipa: 2+1 gratis (dvoje odraslih i dijete od 3g)

Ovo je kratki i slatki izletić, niti sat vremena od Zagreba (što je bila naša polazna točka), i u potpunosti “threenager” friendly (aktivno i s brzim izmjenama 😆).

Naoružali smo se pecivima i USB-om s aktualnim hitovima (PawPatrol soundtrack, My Little Pony soundtrack, The Lion King soundtrack..i ostali evergreeni) i u subotu oko 14h krenuli na put.


👣 🏜️ Prva postaja nam je bio Đurđevac i lokalitet Hrvatska Sahara. Objekt je stvarno lijepo uređen i odlično održavan. Možda i najljepši od svih takvih i sličnih izletišta koje smo do sad vidjeli (a sam dragi Bog zna da smo ih vidjeli masu u zadnje 3 godine 😅). Životinje su izuzetno pitome i sve se daju maziti do iznemoglosti (pa čak i deve). U objektu se, osim deva, mogu vidjeti i koze, magarci, ovčice, kokoši, guske, nekakav paun… Ulaznice za odrasle su 3,40eur, a za djecu 2eur. Sam objekt se u biti prođe dosta brzo, pogotovo ako ste s djetetom koje nema baš strpljenja naslikavat se s devom 15 minuta. Tako da bi bilo dobro uz taj izlet iskombinirat još nešto – mi smo sjeli pored u utvrdu Stari Grad na pivce (a dijete na sok, da nebi bilo 😜), i poslje toga se odvezli na slatkač u centar Đurđevca. POPUST PUTOKLINCI KARTICA

👣🏠 Sljedeća postaja nam je bio naš smještaj – Vinarija Coner Bed&Breakfast. Nalazi se u mjestu Jabučeta, pokraj Bjelovara. Iako ima stvarno dobre recenzije na Bookingu, ipak su nas uspjeli ugodno iznenaditi. Mi smo rezervirali direktno preko njih, pa nas je noćenje s doručkom ispalo 72eur. Domaćini izuzetno ljubazni, sobe preeeedivne, nove, prostrane, s velikim balkonima. Sve uokolo pogled na vinograde i hrpa sadržaja za djecu (tobogani, ljulje, penjalice itd), u neposrednoj blizini veliko dvorište s jelenima i srnama, a na drugoj strani s ovčicama. Večera je bila korektna (možda ne baš value for money), ali je doručak bio stvarno dobar. S obzirom da je vinarija, isprobali smo i vino – i jako je fino!


👣🛤️ Sljedeći dan, u nedjelju, smjer Čazma. Prva postaja su bile Medjame – šetnja pod krošnjama. Močvarno područje kroz koje se prolazi preko drvenih mostića, lijepo uređeno i održavano. Staza je duga 1,8km, s tim da nije kružna, pa smo se mi na jednom od “raskrižja” okrenuli nazad, jer je djetetu bilo dosta šetnje. Ali se šeta fino kroz debeli hlad, može se vidjeti kornjače, žabe, čaplje…i komarce 😜 a i takav oblik šetnje je zanimljiv već sam po sebi.

👣🏖️ I posljednja postaja nam je bilo biološko kupalište Biopark Čazma, udaljeno svega kilometar i pol od Medjama. Ulaz za odrasle 5eur vikendom, za djecu đabe. Slatkovodni bazen bez ikakvih dezinficijenasa, klorova i sl. Dakle, au naturele 😀 Ali fakat puuno bolje od očekivanog. Ja sam očekivala šipražje i šaš 😆 ali voda je stvarno bila čista, ugodna, 26 stupnjeva, idealne dubine za plivati, ležaljke i suncobrani postavljeni svuda uokolo, birc odmah pored. Jedina “mana” je što je dno bazena sklisko ko led, radi algi. No, realno, to i nije mana, to je zapravo normalno s obzirom da je bazen biološki, samo treba biti malo oprezniji i to je to.Povratak kući u nedjelju oko 14h, napunjenih baterija, puni dojmova i oduševljeni krajem koji nas je baš ugodno iznenadio. I naravno, uz USB s najboljim glazbenim mixom 😁🎧.

KLIK za još pitanja.

 
Similar Posts