Putovati nikad nije bilo jednostavnije i uzbudljivije. Svjetske destinacije su dostupnije nego ikad prije zahvaljujući brojnim niskobudžetnim letovima i opcijama kao što su couchsurfing i home exchange koje posve eliminiraju trošak smještaja dok nam umreženost omogućava da budemo spontani bez planiranja unaprijed!

Međutim, jeftini let, sama lokacija i izležavanje na plaži nisu više dovoljni. Generacija smo koja putuje radi dobivanja novih iskustava i istraživanja različitih kultura, a ne samo radi odmora. Više nismo samo turisti, nego pravi putnici.

Upravo za takve putnike osmišljena je konferencija Out Of Office, koja se je već po drugi put održala 1. i 2. ožujka 2024., u Zagrebu u Algebra Spark Event Spaceu.

Događanje je to, posvećeno svim putnicima, avanturistima, ljubiteljima putovanja, ali i onima koji se tek kreću otisnuti na neka od svojih prvih putovanja, a ne znaju kako i gdje!


“Out Of Office” savršena je prilika da se povežete s istomišljenicima, razmijenite iskustva, saznate nove svjetske trendove u svijetu putovanja, čujete inspirativne priče putnika, sudjelujete na raznim radionicama, dobijete ideje kako putovati bolje i povoljnije i sklopite nova prijateljstva!

“Nakon prošlogodišnje prve konferencije i odličnih reakcija posjetitelja, vrijeme je za drugo izdanje putničke konferencije s još bogatijim programom i inspirativnim i zanimljivim govornicima. Cilj konferencije je potaknuti ljude da više borave izvan kuće i ureda, poručiti im da putovanja ne moraju nužno biti skupa i zahtjevna, ohrabriti mlade na putovanja i čuti vrijedne savjete iskusnih putnika. Konferencija je to za putnike – od putnika!”, govori Lora Pleško, organizatorica konferencije i poznata putoholičarka te dodaje da će naglasak ovogodišnje konferencije biti na obiteljskim putovanjima koja su u stalnom porastu.

Pa smo tako mi  otvoriti konferenciju i potaknuli obitelji da putuju s djecom time što smo im pokazati da su takva putovanja najljepša putovanja unatoč ponekim izazovima, a pridružili su nam se i drugi predavači  i podijeliti svoja iskustva i savjete za putovanja s djecom. Tu su bili Zmaiski putnik sa svojom neobićnom pričom, simpatična Andrea koja radi kao cabin crew nam je pojasnila puno toga o putovanjima s djecom, a svima je bio najzanimljiviji dio o tome kako im je u avio došla obitelj s čak desetero djece!


Poznati avanturisti Davor Rostuhar i Goran Blažević su s publikom podijelili svoje živopisne doživljaje, a blogerice i travel influencerice Ana Mihaljević i Bojana Matkovikj su nam ispričale kako putovati uz rad.

Uz brojne druge predavače i pregršt korisnih informacija o putovanjima, posjetitelje su mogli iskusiti i Forest bathing, crtanje portreta na licu mjesta, putnički kviz lovkinje Morane Zibar, a za dobru atmosferu pobrinula se voditeljica Ida Prester. Poznati restoran Thai Thai Street Food zadužen je bio za ukusni ručak ravno iz ruku Tajlanđanki, a na kraju druženja posjetitelje dočekale su i vrijedne nagrade.

Ida i Lenka

Ako ste propustili ovu konferenciju, vidimo se dogodine s nekom novom temom. Mi jedva čekamo.

 
Similar Posts