Autor objave u FB grupi i fotografije: Tanita Perčić

Menorca je predivan otok smješten u Mediteranu, koji pripada španjolskom arhipelagu Balearskih otoka. Otok je poznat po svojim prekrasnim plažama, netaknutim prirodnim ljepotama i bogatoj kulturnoj baštini.

Mama Tanita odlučila je povesti svoju obitelj na ovaj predivan otok u svibnju 2023. godine, a to je ujedno bio i prvi let njihove kćerke od godinu i osam mjeseci.


Mama Tanita je napisala:
S obzirom da nam je grupa puno pomogla i smanjila stres prvog putovanja avionom s djetetom, želim s vama podijeliti iskustvo putovanja na ne tako popularnu Menorcu 😊

Putovani smo od 7.do 11.5., iz Zračne luke Treviso, Venecija, direktno na Menorcu. (s djetetom od godinu i 8 mj. 🙂 ) Vrijeme je bilo ugodno, možda još ne za kupanje. A s obzirom da je to i njima predsezona, smještaj smo našli vrlo povoljno.

Bili smo smješteni u dijelu otoka Punta prima, u jednom resortu principa apart-hotela (Comitas Isla del Aire) i prvi dojam je kako je to savršeno mjesto za opušteno putovanje s djecom – igrališta su na svakom koraku, velika pješčana plaža i osoblje koje je skroz kids- friendly. Kroz mjesto također prolazi turistički vlakić kojim se može ići u obližnje mjesto ili napraviti kružnu vožnju, a ima i vodeni park Splash Sur Menorca, međutim tamo nismo bili pa nemamo informaciju iz prve ruke 🙂

S obzirom da smo htjeli biti komotni oko vožnje otokom, uzeli smo rent a car i mogli smo birati među 10ak autosjedalica, tako da je i taj dio bio ok.

Otok je mali, gradovi također. Mi smo, osim mjesta gdje smo bili smješteni, posjetili grad Maó i mjesto Es Castell, zatim predivnu plažu Son Bou (gdje su nas iznenadile patkice u lokvici odmah uz plažu) i ono što nas je skroz oduševilo, mali interaktivni zološki vrt Lloc de Menorca.

Ukupan dojam je da je otok savršen za one koji žele doći na mirniji i manje aktivan odmor 😄
Vjerujemo da puno toga nismo vidjeli i posjetili, ali možda ovo bude dovoljno nekome tko traži ovakvu vrstu odmora s djecom 😊

Imate li koje pitanje slobodno bacite oko na objavu u grupi –> MENORCA

Kako je mama Tanita pronašla mnoge informacije u našoj grupi tako se možete i Vi ohrabriti na prvo obiteljsko putovanje! Za sva pitanja i nedoumice tu je grupa Putovanja s djecom by PutoKlinci !

 
Similar Posts