Autor FB objave i fotografija: Nina Brcko

Azorski otoci su skupina devet vulkanskih otoka smještenih u Sjevernom Atlantiku, udaljenih otprilike 1.360 kilometara zapadno od kontinentalnog dijela Portugala. Oni su autonomna regija Portugala i poznati su po svojim prekrasnim krajolicima, stjenovitim obalama i jedinstvenim ekosustavima.

Devet otoka koji čine Azorske otoke su São Miguel, Santa Maria, Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico, Faial, Flores i Corvo. Svaki otok ima svoj prepoznatljiv karakter i atrakcije, uključujući vulkanske kratera, termalne izvore, jezera, bujnu vegetaciju te mogućnosti za aktivnosti na otvorenom poput planinarenja, promatranja kitova i ronjenja.

Azorski otoci su popularna destinacija za ljubitelje prirode i avanturiste, pružajući spoj prirodne ljepote, kulturne baštine i srdačnog gostoprimstva. Otoci se mogu pohvaliti čistim zrakom, netaknutom prirodom, slikovitim krajolicima i bogatom florom i faunom. Osim toga, Azori su poznati po svom izvanrednom morskom životu, uključujući kitove, dupine i morske kornjače.

Na otocima se mogu istražiti brojni prirodni fenomeni, poput jezera Lagoa das Sete Cidades na otoku São Miguel, koja ima dva različito obojena kratera, ili planine Pico, najvišeg vrha Portugala. Također, posjetitelji mogu uživati u termalnim izvorima, slikovitim selima, tradicionalnoj kuhinji i prijateljskom ozračju.

Azorski otoci su također popularno odredište za ljubitelje vanjskih aktivnosti poput planinarenja, biciklizma, ronjenja i surfanja.

Sve u svemu, Azorski otoci nude jedinstveno iskustvo prirode i avanture te su idealno odredište za putnike koji traže netaknutu prirodu, očaravajuće krajolike i miran odmor izvan uobičajenih turističkih ruta.

Na Azorima, točnije na otoku Sao Migel nedavno je mama Nina povela svoju obitelj i ostali su oduševljeni. Oduševljeni smo i mi s predivnim fotografijama očaravajuće prirode…

Mama Nina je napisala:

Ovo nam je bilo jedno od najljepših putovanja, ne samo obiteljski, s djetetom, nego generalno, a putovali smo puno 🙂 Azori su mjesto netaknute prirode, područje s prekrasnim vulkanskim krajolikom (plažama i jezerima), termalnim izvorima, botaničkim vrtovima, šumama, farmom ananasa i čaja, klifovima… Na Sao Miguelu živi oko 20.000 krava i milijun hortenzija. Ovo nije mjesto za one koji traže dječja igrališta, family resorte i dječje animacije. Ovdje je najbolja animacija priroda 🙂 Našem 4-godišnjaku nije bilo ni najmanje dosadno, s tim da moram napomenuti da mi volimo hodati, pa nam se itinerary sastojao od dosta šetnji i laganih trailova.

 

 

Fotografije su nas virtulano prebacile u ovaj raj na zemlji prema našem mišljenju…. nadamo se i Vas!
Cijeli putopis potražite ovdje —> OBJAVA U GRUPI

Hvala mama Nina na ovom vrijednom doprinosu! 😉

 
Similar Posts