SVIDJA VAM SE NAŠ RAD? POČASTITE NAS S JEDNOM KAVOM ;-). HVALA!

Mama Martina, koje je uz to da je mama jednom dječaku po imenu Tin, i autorica bloga Let s go with kids poslala nam je priću o njihovom posjetu Aquatici u Karlovcu. Uživajte u čitanju, mi jesmo! I potakla nas je da i mi odemo USKORO.

Hey ekipica … Kaj ima … Danas vas vodimo u Aquarium Karlovac. Dečki su birali današnji izlet pa nije ni čudo da je povezan s ribom 🙂 . Karlovac je od Zagreba udaljen svega nekih 50-tak kilometara i smješten je na četiri prekrasne rijeke (Kupa, Korana, Mrežnica i Dobra). Hrvatska je jedna od europskih zemalja s najbogatijom riječnom florom i faunom, a upravo grad Karlovac, kao grad na četiri rijeke,  je pravo  mjesto za prezentaciju prirodnog bogatstva hrvatskih slatkih voda. Ideja o izgradnji akvarija u Karlovcu nastala je iz želje da se ta  bogata prirodna i kulturna baština, posebno element vode, transformira u prepoznatljivu atrakciju. Grad Karlovac prija­vio je projekt na prvi objavljeni natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava iz strukturnih fondova Europske unije. Europska unija je prepoznala ideju i odlučila podržati projekt uvrstivši ga u 15 odabranih od ukupno 144 pristigle projektne prijave. Svaki grad Karlovačke županije ima jednu svoju rijeku – Ozalj Kupu, Duga Resa Mrežnicu, Slunj Koranu, a Ogulin Dobru. Sve četiri rijeke susreću se u Karlovcu. Pa hajdemo baciti pogled na ovo zanimljivo mjesto. Više informacija na web stranici http://aquariumkarlovac.com/.

Odmah na ulazu stoji obavijest da je preporučljivo biti što tiši i uživati u zvukovima vode, prirode i životinja koji vas okružuju cijelim putem kroz akvarij. Evo kako je Tin bio tih i ne pričao : ” Gle mama riba! / Kako se zove ? / Koja je to riba ? / Gdje spava ? / Da li riba pije vodu ? / Da li riba pliva unatrag ? / Gdje je njena mama ? / Što jede riba ? / Stvaaarno nekad jede drugu ribu … Pa kaj nisu one prijatelji ? ” I još desetak različitih pitanja … ( omg nismo ni znali pola odgovora koji bi ga zadovoljili ), plus stalna želja i potreba da i on pliva s ribicama uz dodatak trčkaranja okolo i eto nam jednog veselog popodneva. 🙂

 
Similar Posts