DOLOMITI, Italija, lipanj 2021

Ivana Hađina

Evo jedan kratki izvjestaj iz Dolomita 🙂!
Cijeli prosli tjedan smo proveli tamo, smjestaj u mjestu Villabassa, hotel Weiherbad, imali smo polupansion (2 odraslih i curka 3 god). Rezevirali smo jos prosle godine prije Korone ali su nam ljubazno vratili polog i bukirali nas ponovo za ovu godinu. Hotel je odlican! Sauna, unutarnji bazen, hrana bozanstvena, sve domace. Super cisto, imali smo veliku delux sobu. Ma hotel je top!
Mjesto Villabassa je malo i slatko, ima veliki park za djecu, novi motoricki park za djecu i odrasle, lijepa setnica uz rijeku, desetke km biciklistickih staza.
Od tamo smo radili izlete na nekoliko lokacija:
– Trek na jezero Sorapis – cca 2,5 sata hoda u jednom smjeru (na mjestima je jos bilo snijega), staza je uglavnom lagana osim na nekoliko mjesta gdje je uska (duuuuboka provalija ispod) i gdje se treba pridrzati za sajle. Jezero je iz snova, apsolutno prekrasno!
– Seceda – tamo smo se popeli i spustili gondolom (35€ po osobi, mislim da se do 7god na placa). Priroda je gore divna, lagana setnja po vrhu, prekrasan pogled.
– Cinque torri – gore smo isli pjeske (jako je strmo, oko sat vremena hoda), bilo je jos dosta snijega pa je kruzna staza oko ‘tornjeva’ neprohodna. Lijep pogled, gore se isto moze prosetati.
– Penjali smo se na Strudelkopf, autom se dodje do zadnje tocke pa pjeske oko sat vremena lagane staze. Definitivno najljepsi trek, pogledi okolo su fantasticni, Tre Cime se vide i svi okolni vrhovi Dolomita.
Ostale dane smo se vozili biciklom (iznajmili elektricni), imali piknike kraj jezera, bili na bazenu, u parku, setali.
Na Tre Cime na zalost nismo isli jer je cesta bila jos zatvorena zbog puno snijega, a nismo se usudili pjeske jer nismo znali kakvo je stanje na stazi. Ostati ce za drugi put.
Inace, vec je poprilicno ljudi tamo, vikendom su vec guzve, a top sezona tek pocinje!
Sve u svemu, Dolomiti su stvarno prekrasni, sve je lijepo uredjeno, gdje god krenes je neko lijepo jezero, mi smo prezadovoljni i sigurno cemo se opet vratiti 🙂!
Imate pitanja? PUTOVANJA S DJECOM
 
Similar Posts