Mađarska / Home exchange u Budimpešti

Kristina Bratović KorleviĆ

Prekrasnih 9 dana (i nije nam bilo dovoljno 😁 ) Djeca 10godina i skoro 4 ❤
Kako smo već zaključili Mađarska, odnosno Budimpešta je HIT upravo i stvarno vrijedi! Mi smo se odlučili za taj grad jer smo našli super smještaj preko Home Exchange i stvarno smo uživali!
📍*Prvi dan: *Putem do Budimpešte stali smo u gradu Siofok koji je smješten uz sam Balaton i otišli pogledati “naopaku kuću” koja je stvarno fora! Svaka preporuka za posjet. Ful je čudan osjećaj unutra 😃. Plaćanje isključivo gotovina i isključivo HUF! Nakon obilaska otišli smo na ručak u restoran par metara dalje i jeli prefino. Naziv uz sliku. 😉
📍*Drugi dan: *ZOO Budimpešta o kojem se već dosta pisalo 🙂 Vožnja i šetnja gradom uz malo razgledavanja.
Na večer uživanje na bazenima
📍Treći dan: Odlazimo do *Buda Castle District, *posjet crkvi Sv.Mateja koja nas je malo reći oduševila 🤩, obilazak Ribarske utvrde (Fisherman’s Bastion) i uživanje u pogledu na Peštu. Posjet Labirintima ispod Buda Castle – plaćanje isključivo gotovina i HUF. Malo su nam bili jezivi, ali izvukli smo se iz onog mraka 😅.
📍*Četvrti dan: *šetnja gradom do postaje busa River Ride – izlet busom koji se pretvara u brod 😃 – prvo odvozi panoramski đir gradom pa se spusti u Dunav i plovi još pola sata kako bi se grad doživio s vodene strane. Nude ture od 50minuta i od sat i pol. Mi smo uzeli ovaj duži. Plaćanje gotovinom, poželjno prije (mi smo dan ranije). Bus je uvijek pun. Fora je!
Nakon vožnje šetnja gradom. Preporuka za burger bar Bamba Marha – malo drugačiji burgeri.
Posjet obali Dunava i željeznim cipelama…😔💔 srce se stegne…neizbježno…
Odlazimo na Margitin otok. Možete iznajmiti bicikle ili električne autiće za obilazak ili se možete prošetati. Mi smo uzeli autić. Sat vremena 130kn (manji za 4 osobe). Na otoku je manji zoo park, japanski vrt, predivna priroda – kao da niste u tako velikom gradu. Ako tražite dječje igralište tu ima stvarno za svaki uzrast, od beba do rekreativaca. Nema prometa pa se djeca mogu neometano igrati. 😉
📍 *Peti dan: *kišni dan smo rezervirali za Tropicarium. Nalazi se u sklopu shoping centra, nekih 20 minuta autom van grada. Nije velik, ali nama se baš svidio. Najviše smo uživali gledajući morske pse … mislim da smo sjedili nasuprot velikog akvarija na klupicama skoro sat vremena 😁
Malo šopingirali i trk natrag do apartmana i uživanje na bazenima!
📍 Šesti dan: Imali smo rezervaciju za Zoo Café – stvarno je prava atrakcija. Dok mazite životinje možete popiti nešto, ali i pojesti. Taman malo prigrizli pa smo preskočili ručak. 🙂
Nakon Zoo Cafe-a odlazimo u Holokaust Memorial Centar. Mislim da ne moram posebno opisivati… knedla u grlu je neizbježna…. U sklopu centra je i manja sinagoga.
📍 Sedmi dan: kišno jutro provodimo na bazenima i igri u apartmanu 😉. Poslijepodne se ukazalo sunce i idemo u obilazak Sinagoga. Uspjeli smo obići Dohany sinagogu i muzej. Uhvatili i vodičkinju pa je posjet bio puno bolje dočaran. Obavezno posjetite i pogledajte kada je koji jezik. Gužva je stalno. Karte smo kupili online.
Rumbach sinagogu smo pogledali samo izvana nažalost. Šetnja židovskim kvartom. Večer je predivna i nastavljamo noćni obilazak grada uz Dunav. Grad noću je stvarno poseban!!
📍Osmi dan: Odlazimo u Palace of wonders (CSOPA) i naravno uživali par sati. Možete i cijeli dan provesti u nutra i neće vam biti dosadno! Na katu je bar s napitcima i grickalicama. Nalazi se u sklopu shoping centra pa si možete organizirati i nešto pojesti, popiti ili kupiti potrebno u supermarketu. Do njega vozi javni prijevoz odmah ispred, ali imate i natkriveni parking ako dolazite autom. Na kasi sam primijetila da odobre cijenu parkinga, ali ne znam da li za svo vrijeme koliko ste u nutra.
Pri povratku u apartman odlazimo do dječjeg igrališta (stavim lokaciju uz sliku) te uživamo ponovno u pogledu na grad s manjeg vidikovca.
📍 *Deveti dan: *pri povratku kući odlazimo do Balatona i mjesta Kestel gdje smo posjetili dvorac Keszthely Festetics Kastely koji je stvarno predivan, čaroban, bajkovit… Ako volite dvorce i parkove oko njih jednostavno ćete uživati. Ja bi mogla tamo satima sjediti i uživati!!
Što reći….proveli smo predivno vrijeme u Mađarskoj…vidjeli smo puno toga, ali još puno toga nismo stigli 😃
Home Exchange nam je bio pun pogodan jer je apartman bio na odličnoj lokaciji te smo unutar zgrade imali wellness pa smo uživali u bazenima na večer i odmorili umorne noge 🏊‍♀️.
Gradom smo koristili javni prijevoz (cvikali kartice, kontrolora ima dosta).

Vinjetu sam kupila online prije polaska.

Do sljedećeg putovanja 👋👋👋

p.s. anegdota ovog putovanja: UVIJEK imajte sa sobom jednu kreditnu karticu ili bilo koju plastičnu karticu! Croatia zdravstveno kartica nas je spasila!!! Ništa strašno, samo smo ostali zatvoreni van apartmana, u kupaćima …. 😂😂 Snalažljiv suprug, plastična kartica i puno policijskih filmova spasili su odmor!!!! 😁😅😁
Ako imate još pitanja pitajte našu putoholičarku KRISTINU.
SMJEŠTAJ

Mnogi pitaju koji je to smještaj, a budući sam ga pronašla i na Bookingu osim na platformi Home Exchange, stavljam link: NAŠ SMJEŠTAJ U BUDIMPEŠTI.

 
Similar Posts