Dunja Samec

Kako redovno čitam ovdje savijete, evo da i ja dodam jednu destilaciju o kojoj sam malo pronašla prije puta- Varna, Bugrska.


Letjeli smo iz Beča, direktno za Varnu vozi Ryanair, Austrian i Wizzair nekoliko puta dnevno. Smješteni smo bilu u blizini Varne (nekih 6 km od centra) u St. Constatine & Helena resortu. Tamo ima kompleks od nekoliko hotela i opcenito- ako platite vise dobit cete vise, ako platite manje smjestaj ce biti iz 80-ih 😀


Od aerodroma do hotela smo isli taxijem za 25 lv (oko 12.5 EUR). Do centra grada je taxi oko 15 lv. U centru ima kafića, trgovina i sl.

No po meni najljepši dio grada je tkz. Primorski park koji ima nekoliko kilometara uređene pješčane plaže uz koju se nalaze kafići, restorani i sl.

Cijene su recimo kao u Hr prije ovih poskupljenja. Unutar parka se nalazi Zoo (u kojem nismo bili) te na nekoliko mjesta jako lijepo uređena dječja igrališta. Općenito je cijeli park pun cvijeća. U jednom dijelu nalazi se i veliki zabavni park s raznim vozilima za djecu, malo umjetno jezero po kojem se možete voziti brodićem, hrpa vlakića i sl. Vožnja je od 1 – 5 lv, ovisno o čemu se radi. Nema nikakve gužve i po meni vožnje traju puno dulje nego kod nas… čak 4 ili 5 min.


Ono što bi istaknula kao negativno te ukoliko vam to jako smeta bolje da ne idete – neljubaznost ljudi prema turistima. Čak i djelatnici na recepciji hotela s 5* su jako neljubazni i ništa ne žele objasniti, što svakako nisam očekivala od takvog hotela. Taxisti svi djeluju nervozno, kao i konobari. No kad prihvatite da je to vjerojatno tako nije strašno, no na prvu smo bili iznenađeni 😀

Vam zanima više KLIK.

 
Similar Posts