MILANO i BERGAMO, travanj 2023
Maris Glasnović
Kolicima po Milanu i Bergamu! 🤗
Imamo puno objava za Milano pa ću njega samo kratko. Letjeli smo ryanairom za Bergamo pa smo imali transfer za Milano, cijena je identična taxiju, ali puno udobnije jer smo bili s dvoje male djece (1 i 3), dva para kolica i dva velika kufera. Imali smo i autosjedalice što nam je uvijek prioritet. Smještaj fenomenalan, na odličnoj lokaciji kraj parka Sempione.
Dan prvi prva stvar na popisu bila je Posljednja večera. Karte kupljene 2 mjeseca prije, tura vođena na engleskom, ma ne mogu uopće opisati koliko je poseban doživljaj. Mislim da bi trebao svatko je vidjeti bar jednom u životu. Imate 15 minuta unutra, jako su male grupe i vrijeme je striktno. Ali više nego dovoljno da je doživite u potpunosti. Tura traje nekih pola sata i jako je zanimljivo. Djeci ne toliko, ali bili su dobri. S kolicima idete najnormalnije. Nakon toga smo ručali i mogu Vam reći da nismo naišli na loš restoran i cijene su pristojne. Ima jako puno zanimljivih trgovina s igračkama tako da smo donijeli puno ”suvenira”. Svuda smo išli pješice, vrijeme nas je pomazilo. Obišli smo Castelo Sforzesco, poprilično se zadržali jer nam se baš svidjelo. Nakon toga pješice prema Duomu pa Vitorio Emanuele, jedna malo skuplja kava. Zatim kratki obilazak Leonardo da Vinci muzeja koji se sinu jako svidio. Sladoled ispred la Scale, pizza za večeru i dan prvi uspješno priveden kraju.
     
Dan drugi smo se odlučili umjesto San Sira otići u park Sempione. Na San Siro ćemo kad sin bude veći, karte su 30 eura, a plaćaju i djeca starija od 3 godine. Dres možete kupiti kraj Duoma, ima Milanov službeni store i mogu se personalizirati. Vraćamo se na Sempione, predivan mali lunapark s vlakićem, ogromno dječje igralište i mali akvarij. Djeca oduševljena. Popodne smo otišli u Muba childrens museum, ali nismo uspjeli uloviti mjesto na radionici. Sinu nije smetalo, on se izigrao, mi popili kavu. Iza smo prošetali do Duoma, nismo se penjali na krov jer su djeca zaspala, a i po preporukama iz grupe smo zaključili da su premali. Nešto treba ostaviti i za drugi put. Malo smo šopingirali dok su oni spavali, pili kavu, šetali. Glovo za večeru. 😂
Treći dan smo se transferirali u Bergamo. Hotel čini mi se jedan jedini, ispod starog grada, žičara je 300 metara iznad. Nemaju trosobne sobe, ali su nam besplatno dodali baby cot i pomoćni ležaj. Otišli smo u Parco faunistico le cornelle i nismo požalili. Jako lijep, malen, ali ima puno životinja. Predivna dječja igrališta, odlična hrana! Ima vlakić koji vozi kroz cijeli park i vrtuljak. Djeca presretna, mi isto. Ostali smo cijeli dan.
Četvrti i najdraži dan nam je Leolandia!
Povratak nam je bio malo naporan jer smo presjedali do Dubrovnika pa je bilo dosta aerodroma. Stavljam malo slikica, imamo ih previše! 🤗🤗
Imate pitanja za putohličarsku obitelj? OVDJE
 
Similar Posts