PARIZ, studeni 2022

Mirna Skuhan

“Ostao nam mali komadić duše i srca u Parizu…”, kaže mama Mirna! I mi se slažemo, a kako im je bilo pročitajte u nastavku.
Popeli se na Arc de Triomphe, vidjeli grad sa vrha Eiffelovog tornja, pili toplu čokoladu na Champs-Élysées, plovili Seinom, pocastili se ručkovima u francuskom brasserie, izgubili se umjetnički u Louvre-u, dah nam zastao od opulentosti u Versaille-u. Napravili preko 25 000 koraka svaki dan i slatko se umorili.
 Par servisnih informacija :
🔹 Mi smo putovali autom, 3 sata od Brisela, i parking u hotelu platili 15 eura po danu i koristili javni prevoz.
🔹 Hotelom i vise nego zadovoljni, bracni krevet i sofa koja postaje krevet, tus, kada, mikrovalna, kuhalo, svaki dan se mijenja posteljina i peskiri. Najveci plus je od nas dobio sto doručak krece od sest ujutro – nama ranoraniocima pravi pogodak. Metro 5 minuta udaljen, za 30 minuta u centru Parisa.
🔹 Karte za javni prevoz : pogrijesili smo sto smo kupili za dva dana karte – ne racunaju se puna dva dana, nego cim svane drugi dan 😀 ne vrijedi vise. Na kraju nam se više isplatilo dati po 1.90 u jednom smjeru, i nazad i ostalo smo sve prohodali.
🔹 Karte smo sve online kupili : za Arc de Triomphe odlicno, odmah na red dodjete, i penjete se. Za Louvre isto tako, kao i za Versailles. Kao i za brod Seinom. Za Eiffel nije bas tako lako islo, jer se ceka na lift. Imam osjecaj da smo vise proveli cekajuci liftove nego bili na samom tornju. 😅 Ali eto, i to iskustvo sad imamo. 😃
🔹 Audio vodic za djecu od 7 godina u Versialles-u : super ideja! Moja je preslusala apsolutno sve i nije htjela se pomaknuti dok ne poslusa sve. Pogađate da smo proveli 5-6 sati ovdje. 😅
🔹 Najbolji value for money je jednoglasno bilo krstarenje Seinom. Ispod 22 mosta prolazite a divne vodici na 3 jezika dijele male komadiće informacija o svim glavnim spomenicima.
🔹 Ja nisam znala da ako želite ući ovako Direkt ispod tornja, kao na prvoj slici, ne morate ništa platiti. 😅 Iskusni putnici to vjerojatno znaju, ali eto ako neko planira i ne zna i dosta mu je samo prohodati ispod dovoljno je samo sécurity check proći.
Putujte s dječicom, vjerujte da sve pamte i da svako putovanje, bilo kako kratko, bilo blizu kuće ostavlja slatke uspomene. 🙂
Imate još pitanja za Mirnu? PUTOVANJA S DJECOM
 
Similar Posts