KRAPINA, TRAKOŠĆAN, ČAKOVEC, lipanj 2022

Martina Radek

Dok morate potrošiti stari godišnji , a mislite da nećete imati dosta para za more, istražujete okolicu u kojoj živite i potrošite sve pare koje imate 😃
Pa krenimo redom 🙂
Prošla recenzija koju sam pisala sam o Sikalu Zoo -u u Sloveniji i opet smo ga posjetili tako da o tome neću 🙂.
U blizini Sikalu-u zoo-a u Radencima, također se nalazi “Zdravilišče Radenci” odnosno bazeni/toplice s unutarnjim i vanjskim bazenima (bez tobogana) , poludnevna karta za 2 odrasle osobe i dijete od 5 g je 24€ , a za sina od 3,5 g nismo platili ulaz.
Bazeni odlični, hrana fina i relativno jeftina.
Jedina zamjerka nam je bila miris u kupaonici/garderobi, ali nije mi sad to smak svijeta.
Posjet Krapini odnosno muzeju isplanirali smo doslovno preko noći na prijedlog prijateljice.❤️☺️
Od Čakovca do Krapine, po lokalnoj cesti, trebalo nam je 1,5h zanimljive vožnje. Parkirali smo se odma ispred muzeja na velikom parkingu. Mislim da je karta za mene bila 40kn, a za sina nisam platila. Na samom ulazu, za početak gledate film, no mi smo došli taman kad je film skoro završio i muzej je bio pun školaraca pa smo samo na kratko pogledali i produžili i putovali kroz vrijeme.
Muzej je fantastičan! Moj Toma obožava dinosaure (i zmajeve,oni su poslije na redu) tako da smo se dosta dugo zadržali oko njih i čitali, promatrali i razgovarali o tome.
Sve nam je bilo jako zanimljivo. Čekala sam dio gdje se prikazuje Ledeno doba gdje pod kako stajete pucketa i lomi se kao led, no zbog prevelike buke u muzeju nije to baš doživio kao ja.
Nakon razgleda odlazimo van i penjemo se prema nalazištu pračovjeka, usput gledamo replike životinja i odlazimo dalje.
Navodno su u muzej uloženi milijuni,a mogu vam reći da stvarno sve izgleda filmski nestvarno dobro! 👍👍👍👍👍
Suvenirnica je prekrasna, cijene pristupačne te sretni odlazimo za Trakošćan.
Ispred Trakošćana (bespl.parking) tradicionalno prvo kupujemo magnet i drveni mač i odlazimo u šetnju.
Pošto su djeca uvijek gladna, žedna, moraju na wc, vruće im je, zima, zašto svjetli sunce i slične varijante, odlazimo prvo na sladoled u dio gdje je dućan/suvenirnica.
Desni dio objekta koji pripada hotelu – neću komentirati.
Odlazimo u šetnju, uspinjemo se i odlazimo također u muzej jer već imamo kupljeni mač i tražimo zmaja i viteza.
Ulaznica je oko 40 kn, ne sjećam se. Prolazimo kroz cijeli muzej i cijeli dvorac. Osim predivnog pogleda i vremeplova, super mi je bilo vidjeti kako to sve doživljava moje dijete ❤️
I za kraj…. Lepo naše Međimurje i lepi naš Čakovec ☺️
Jučer sam bila s djecom iz vrtića u Muzeju grada Čakovca, pa sam danas odlučila odvesti i svoje dijete. Legenda kaže da je Čakovcu bio zmaj Pozoj kojem je rep bio ispod dvorca Zrinskih , a glava ispod crkve Sv.Nikole u centru grada.
U razgovoru sa djelatnicom muzeja, saznajem da se u ovom muzeju smije slikati jer je to promocija muzeja i s tim nema nikakvih problema.
U sklopu ulaza nalazi se i suvenirnica, penjemo se gore po stepenicama i krećemo. Prvo dolazimo do repa našeg Pozoja, a kasnije i do tijela (ljuskice na zidu se kreću, napravljeno je dosta realistično!) , prolazimo kroz tamni hodnik sa svjetlosnim efektima i tlo se trese, doživljaj odličan. Na terasi kasnije je prikazano zmajevo oko. Kasnije prolazimo i promatramo vojnike/viteze, prolazimo kroz tamnice i dolazimo do igraonice muzeja gdje djeca imaju kostime, drvene mačeve, pijesak na kojem se preko projektora igraju igre te škrinjice s dukatima.
Bilo nam je jako lijepo i edukativno. Definitivno mislim da smo s ovim izletima puno toga novog vidjeli i naučili. Moram reći da bi svakako morali malo više cijeniti bogatstvo koje nam nudi svaki dio lijepe naše Hrvatske 🙂
Ukoliko Vas put dovede u Čakovec – javite se da skupa napravimo turu po lepom našem Međimurju 🙂
Hvala ako ste pročitali. 😃
Raspisala sam se ali ako imate još pitanja OVDJE.
 
Similar Posts