Vedrana Bakula

Pozdrav svim malim ali i velikim putnicima.
Ove godine (2022g) cijene u Hrvatskoj su otišle u nebesa i ukoliko već moram potrošiti veću količinu novaca bolja opcija su bili Maldivi.

Nikada nisam bila fan tih otočića ali nam se činilo kao dobra opcija za jednostavan odmor bez puno aktivnosti.


Suprug, ja i još troje klinaca (14,7,3) . Let Qatar preko Dohe iz Beograda jer je karta od tamo bila 1000 kn jeftinija po osobi. Smještaj hotel 4* 180$/dan… ukljucen dorucak.  U našem hotelu su connected room zapravo bile dvije sobe na kraju hodnika I onda zatvore ta vrata hodnilk prije soba. Svak soba ima svoju kupaonu i svoj krevet, a hodnik nam je dobro došao za ostavljanje obuće, kofera, gluposti za plažu,… uglavnom imali smo cca 90m2 plus dvije terase sa pogledom na ocean.

Za otok smo odabrali lokalni otok Ukulhas, a navedeni hotel se zove Ranthari.
Po slijetanju u Male dočekao nas je speed boat kojim su nas prebacili do našeg otoka. Vožnja traje 75min i košta 400€ za povratak i dolazak za nas sve.

Hotel je doslovno na plaži, osoblje nije moglo biti bolje, nisu super uigrani profesionalci ali se stvarno trude i sto god da smo zatražili ništa nije bio problem.

Organiziraju hranjenje morskih pasa pa povedu goste sa sobom da i mi vidimo te morske nemani. Organiziraju izlete… plivanje sa mantama, ronjenje na koraljnom grebenu i prijevoz do sand banka smo platili 300$ ali smo trošak podjeli sa jednom divnom talijanskom obitelji koja nam se pridružila na brodu.

Čak su nam osigurali i hranu i vodu tokom izleta i nekakve kekse i čokolade za djecu. Pecanje sa lokalcima su naplatili 50€. Malac je bio odusevljen, u cca 2 sata izvadio je skoro 6 kg ribe.

Odmah su nam ribu očistili i odnijeli smo je u restoran koji nam ju je besplatno ispekao na grillu. Samo smo naručili priloge i piće. Riba na otoku košta 2.5€ po kg, Restorani je besplatno pripremaju i dobar ručak za 5ero ljudi košta 30€. 

Otok je čist, održavan, bikini plaža je ogromna, zapravo gotovo cijela plaža
otoka je bikini, jedan manji dio plaze su lokalci zadržali  za sebe.

Lokalci su jako ljubazni i ne gledaju te kao neki problem ako ti izviri noga ili rame dok hodaš među njima.
Nikakav incident nismo imali. Nitko nas nije povlačio za rukav da nam bilo sto proda.


A tamo možete očekivati predivne plaze sa puno prirodnog hlada i nestvarno lijep podvodni svijet. Plivali smo sa jatima šarenih riba, provlačili se među koraljima, ronili sa morskim psima i igrali sa morskim kornjačama. Plivali sa mantama, pecali ribe, puuuuno se kupali i plivali i svaki dan uzivali u najljepšim zalascima sunca koje smo dosad vidjeli. Ima puno različitih restorana i cijene su nešto niže nego kod nas na Jadranu.

Naravno alkohol i svinjetinu možete zaboraviti tamo. Nisam bas neki potrošač alkohola ali casa vina krajem dana poslije večere jako bi mi prijala.

Djeca su doslovno oduševljena ljetovanjem. Sve navedemo ispalo nas je jeftinije nego 14 dana na našim otocima… a tamo smo ostali punih 16 dana.

Često ja tako imam averziju prema nekim destinacijama pa kad spletom okolnosti tamo zavrsim sama sebi kažem da ne lupetam napamet i ne pričam loše ako nisam probala. Maldivi su stvoreni za odmor pogotovo za malu djecu kojima će  se toplo more i bijeli pjesak sigurnom svidjeti. Ozbiljno razmišljam  da ljetujemo i iduće godine tamo.

Pitajte slobodno ako trebate pomoć oko ovakve vrste odmora. KLIK

 
Similar Posts